Sådan bortskaffer du ubrugt fyrværkeri på forsvarlig vis

NOTITS | 1. JAN 2025 • 10:00
NOTITS
1. JAN 2025 • 10:00

Ifølge viceinspektør hos Bornholms Politi, Poul Brix Bjerregaard, er det politiets indtryk, at der på årets nytårsaften var færre mennesker på gaden for at fyre krudt og fyrværkeri af end normalt. Dette kan blandt andet skyldes de vejrforhold, som også ledte til, at Danske Beredskaber i dagene op til nytårsaften advarede mod sikkerhedsforholdene i forbindelse med affyring af fyrværkeri.


Danske Beredskaber beskrev kombinationen af kraftig vind og fyrværkeri som en "brandfarlig nytårscocktail." En advarsel som Poul Brix Bjerregaard vurderer, at de bornholmske borgere tog til sig.

Men hvad skal der ske med resten af det fyrværkeri, som ikke blev affyret på nytårsaften på grund af de vanskelige vejrforhold?

Poul Brix Bjerregaard oplyser i denne forbindelse, at loven er klar. Der må ikke affyres fyrværkeri af nogen art før næste nytårsaften. Man kan derfor enten vælge at have fyrværkeriet opbevaret forsvarligt eller bortskaffe det på forsvarlig vis. Men hvorfor bortskaffer man egentlig fyrværkeri på forsvarlig vis, når det ikke må fyrres af?

'Farligt affald'


På Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside fremgår det, at ”ubrugt fyrværkeri leveres på genbrugsstationen som farligt affald, da det indeholder krudt.”

Ønsker man at komme af med eventuelle fusere eller ubrugt fyrværkeri, kan man derfor aflevere det på Bofa.


 

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT