Otte millioner kroner om året skal sikre bornholmere lighed

Otte millioner kroner om året skal sikre bornholmere lighed
Region Hovedstadens administration foreslår at bruge otte millioner kroner om året fra 2026 på et partnerskab, der skal sikre, at patienter på Bornholms Hospital får behandling af samme kvalitet som i resten af regionen. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | ABONNENT | 19. MAJ 2023 • 12:01
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
19. MAJ 2023 • 12:01

Region Hovedstaden arbejder på et partnerskab mellem Bornholms Hospital og Bispebjerg og Frederiksberg Hospital for at sikre patienter her på øen lighed i behandling, kvalitet og nærhed.

Et enkelt kig på et kort gør det tydeligt, at Bornholm adskiller sig fra resten af Region Hovedstaden. Derfor har øens hospital en særstatus. Det har også nogle særlige udfordringer, som regionen prøver at løse på forskellige måder.

Siden etableringen af regionerne i 2007 har en af Bornholms Hospitals udfordringer været at rekruttere særligt lægefagligt personale med de nødvendige kompetencer, og med udsigt til en række forestående pensioneringer foreslår regionens embedsværk nu at gøre det lokale hospital mere robust ved at gå i partnerskab med et hospital på den anden side af Østersøen.

Det fremgår af dagsordenen til sundhedsudvalgets møde på Regionsgården i Hillerød tirsdag.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her