Intensiv kan være på vej mod lukning

Intensiv kan være på vej mod lukning
TOPNYHED | ABONNENT | 29. SEP 2023 • 05:30
TOPNYHED | ABONNENT
29. SEP 2023 • 05:30

Ledelsen på Bornholms Hospital har overvejet at lukke nogle af sengepladerserne på intensivafsnittet. I yderste konsekvens må afsnittet helt lukke, hvis det ikke lykkes at skaffe nok vikarer, siger hospitalsdirektøren.

Løsningen blev først luftet af Dansk Sygeplejeråds kredsnæstformand. Nu bekræfter Bornholms Hospitals direktør, Annemarie Hellebek, at ledelsen faktisk har overvejet at lukke sengepladser på hospitalets intensivafsnit. Det kan i yderste konsekvens sågar blive nødvendigt at lukke afsnittet helt.

Meldingen kommer efter, at et strakspåbud givet til hospitalet har kastet lys over arbejdsforholdene på intensiv, som ifølge Arbejdstilsynet aktuelt medfører stor risiko for at sygeplejerskernes fysiske eller psykiske sundhed akut forringes. Hospitalet skal senest den 2. oktober efterkomme strakspåbuddet, og det vil man gøre ved at sætte en stopper for, at medarbejderne tager ekstravagter ud over det, man må i forhold til arbejdstidsreglerne, oplyser Annemarie Hellebek.

Derfor vil hospitalet nu henvende sig til vikarbureauer for at lave aftaler om at få ekstra sygeplejersker til Bornholm. Hospitalet har dog overvejet at lukke sengepladser, hvis vikarerne ikke kan skaffes.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 28-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag, onsdag morgen: Meget tydelig kogespids (17-21). Generelt høje priser hele dagen. Vi skal helt frem til mellem kl. 01 og 05, før den rene elpris kommer under en krone/kWh - og vi kommer i nærheden af 2 kr./Kwh inklusiv nettariffer, bidrag til Energinet og energiafgift til staten. Opdateret kl. 13.05. Næste opdatering kl. 01.14.

Bornholms energi og forsyning