Ekstra travlhed i juledagene: 'Der er mange, der har spist for meget'

Ekstra travlhed i juledagene: 'Der er mange, der har spist for meget'
Foto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 27. DEC 2022 • 15:30
NYHED | ABONNENT
27. DEC 2022 • 15:30

Der har været gang i den på Bornholms Hospital i julen, men det har været håndterbart for personalet, fortæller vicedirektøren.

 

– Der har været travlt på hospitalets akutmodtagelse i juledagene, men personalet har godt kunnet følge med.

Sådan beskriver Morten Østergaard, vicedirektør på Bornholms Hospital, situationen på akutmodtagelsen på Bornholms Hospital i julen, efter at han har konfereret med den ansvarshavende sygeplejerske på afdelingen.

– Det er sådan på akutmodtagelsen, at vi har et skadesspor og et vurderingsspor, og der kan godt have være lidt ventetid i skadessporet, siger vicedirektøren.

– Alle bliver selvfølgelig vurderet, når de ankommer, men er der kommet en lige før dig, som har brækket armen, så tager man sig selvfølgelig først af den patient, inden man går videre til næste. I vurderingssporet har man også kunnet følge med, men også der har der været en del at lave. Der er mange, der har spist for meget, eller måske har de fået madforgiftning og er mødt op med diarré og så videre, hvor der har været behov for at få vurderet, om der skulle gøres noget ved det, eller om de skulle tage hjem og passe på sig selv.

Morten Østergaard forklarer, at møder folk op med diarré, forsøger personalet at holde dem adskilt fra andre i tilfælde af, at der skulle være tale om noget smitsomt.

– Men så vidt, jeg forstår, har der været tale om ukomplicerede ting, og man har altså godt kunnet følge med trods travlhed, siger han.

– Der er ikke nogen, der er blevet afvist.

Har du konkrete tal på, hvor mange der er mødt op på akutmodtagelsen?

– Nej, ikke endnu.

Hvor mange er på arbejde på akutmodtagelsen i løbet af sådan nogle dage?

– Julen på Bornholm er jo præget af, at der er flere mennesker end normalt på øen, så man forsøger at sikre bemanding til den travlhed, der kan opstå, og det er altså også lykkedes i år, siger Morten Østergaard.