Det lysner for borgere, der mangler læge i Rønne

Det lysner for borgere, der mangler læge i Rønne
Når Praksisklinikken her igen åbner for tilgang, kan man skifte læge på borger.dk mod en betaling på 225 kroner. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | 20. DEC 2023 • 17:43
NYHED
20. DEC 2023 • 17:43

I begyndelsen af det nye år skulle det blive muligt igen at komme ind på Praksisklinikken på Bornholms Hospital, fremgår det af en skrivelse fra Region Hovedstaden.

I november stillede de to bornholmske regionsmedlemmer Leila Lindén (S) og Carsten Scheibye (V) tre såkaldte politikerspørgsmål til administrationen i Region Hovedstaden om Praksisklinikken på Bornholms Hospital, som det nogle måneder tidligere blev besluttet at videreføre for yderligere en fireårig periode.

I 2021 blev cirka 1.600 patienter således flyttet fra Praksisklinikken til Allinge Lægehus, hvilket naturligvis ikke er optimalt, hvis man eksempelvis bor i Rønne, og derfor har de to politikere, som har modtaget mange henvendelser fra frustrerede borgere, ønsket at få opklaret, hvornår der igen bliver åbnet for tilgang af patienter til Praksisklinikken.

Administrationen har nu svaret på spørgsmålene, oplyser Leila Lindén i en mail til Tidende, og her følger både spørgsmål og svar:

• Spørgsmål 1:

Vi vil derfor gerne vide, hvornår Praksisklinikken på Bornholm kan modtage nye patienter?

Svaret fra administrationen:

Administrationen er i dialog med Bornholms Hospital og Praktiserende Lægers Organisation Bornholm om vilkårene for åbning af Praksisklinikken. Praksisklinikken forventer aktuelt at modtage nye patienter i første kvartal af 2024. Aktuelt er der en lægepraksis i Rønne med åbent for tilgang for cirka 100 nye patienter. Praksis har haft åbent for tilgang over en periode på 8 måneder og løbende modtaget cirka 700 patienter.

• Spørgsmål 2:

Hvor mange patienter – og i hvilken takt vil patienterne kunne flytte til Praksisklinikken?

Svaret fra administrationen:

Praksisklinikken ventes at åbne i en trappemodel med et begrænset antal nye patienter pr. måned over det næste år. Det nærmere antal patienter, der åbnes for månedligt, aftales konkret med hospitalet og efter dialog med øens praktiserende læger. Det er forventningen, at klinikken efter fuld indfasning vil kunne varetage patienter svarende til de to kapaciteter

• Spørgsmål 3:

Hvordan er proceduren, når patienterne ønsker flytning til Praksisklinikken?

Svaret fra administrationen:

Når Praksisklinikken åbner for tilgang, har borgere mulighed for at skifte læge på www.borger.dk mod en betaling på 225 kroner. Det er samme procedure som for lægeskift til en almindelig lægepraksis drevet efter overenskomst for almen praksis.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 20-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag eftermiddag og onsdag morgen: Mellem kl. 00 og 06 får du el til lave priser: 1,80 kr./kWh alt inkl. er mere end halv pris i forhold til kogespidsen (kl. 17-21), hvor gennemsnittet for de fire timer ligger og rumler på 3,96 kr./kWh. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning