Pelle har fået nyt job: 'Jeg er helt oppe at køre'

Pelle har fået nyt job: 'Jeg er helt oppe at køre'
Pelle Nybirk er ny sekretariatsleder i Gourmet Bornholm. Foto: Pelle Rink
DAGENS NAVN | 10. FEB • 05:30
Henrik Nielsen
Journalist
DAGENS NAVN | 10. FEB • 05:30

Ved årsskiftet begyndte Pelle Nybirk i nyt job som sekretariatsleder i Gourmet Bornholm. Starten har været helt fantastisk, fortæller han.

Hvordan er jobbet kommet i stand?

– Gourmet Bornholm slog stillingen op i slutningen af 2024, at man søgte en ny sekretariatsleder, og så var jeg så heldig, at jeg både søgte og fik jobbet.

Hvorfor er jobbet interessant for dig?

– Det er interessant, fordi der er en masse forskellige opgaver i det, og så er det en vigtig sag. Hele fødevarefortællingen er en af vores styrkepositioner her på Bornholm, og så er det samtidig et emne eller et felt, som jeg har interesseret mig rigtig meget for. Et af mine første sommerjob var simpelthen at stå i Skafferiet Gudhjem Mølle, som det hed dengang, og sælge bornholmske fødevarer. Det gjorde jeg i hvert fald i sommeren 2006, og lige siden har jeg haft en interesse for og fulgt på sidelinjen i den helt vilde udvikling, der har været i fødevareeventyret.

Hvilket kendskab havde du ellers til Gourmet Bornholm, inden du søgte jobbet?

– Jeg arbejdede sammen med Gourmet Bornholm, dengang jeg sad i Folkemødet. Da havde vi noget samarbejde om aktiviteter, madboder og barer, og så har jeg som sagt fulgt med fra sidelinjen. Så jeg kendte organisationen og en del af medlemmerne i forvejen, men er også blevet overrasket over, hvor mange medlemmer, der er. Det var jeg ikke helt inde i, og det er bare en positiv overraskelse.

Hvordan har den første tid været?

– Den har været helt fantastisk. Det er megafedt. Jeg er blevet mødt af en masse engagerede og positive folk, både medlemmer og samarbejdspartnere, og jeg får lov at gå på arbejde hernede i Madkulturhuset i Melsted. Så jeg er helt oppe at køre.

Nu nævnte du selv Folkemødet. Hvad kan du bruge dine erfaringer derfra til?

– Der er fire ting, som jeg virkelig kan trække på. Dels er der hele min kommunikationsbaggrund og min -erfaring fra Folkemødet. Så er der det med strategi, udvikling og at tænkte langsigtet og lave nogle spændende planer. Så er der netværks- og partnerskabsdelen, hvor det handler om at lave gode samarbejdsaftaler og gode samarbejder med folk, som alle får noget ud af. Og så er det sådan, at når man arbejder på Folkemødet i nogle år, så bliver man master i projektledelse, og hvis der er noget, man kan snakke om hernede, så er det, at der er en masse projekter. Ikke nødvendigvis lige så store som Folkemødet, men en masse projekter, der ligesom skal løbes i mål, om det så er det ene eller det andet, det tredje eller det fjerde. Så det er en god blanding af koordination og planlægning, strategi og kommunikation.

Hvilke opgaver løser du mere konkret?

– En ting er det, man kan kalde medlemsservice, altså lave arrangementer og aktiviteter, der hjælper alle vores medlemmer. Det handler også om, at jeg skal ud og snakke med en masse medlemmer, lære dem at kende og finde ud af, hvad har de interesse for. Hvad er det, vi skal kaste ressourcer efter? Skal vi på en messe? Skal vi lave nogle spændende netværksarrangementer på Madkulturhuset? Så er der selve Madkulturhuset, som skal drives. Der skal sørges for, at der er liv hernede, og der skal nogle spændende arrangementer. Der er den eksterne kommunikation, som jeg stille og roligt er ved at komme i gang med. Vi skal have opdateret hjemmesiden, vi skal være lidt mere aktive på nogle sociale platforme, og vi skal i det hele taget sørge for at være ude og kommunikere om, hvad det er, Gourmet Bornholm laver. Og så er der nogle forskellige projekter, som vi er i gang med, men som jeg ikke kan fortælle så meget om endnu.

Nu hedder det jo Gourmet Bornholm. Hvad er din livret?

– Jeg har svaret på det før, og det er stadigvæk stegt flæsk med persillesovs. Det er også en officiel nationalret, så på den måde gør jeg, som regeringen siger. Jeg elsker simpelthen stegt flæsk med persillesovs, det kan jeg ikke komme udenom.

Hvad får du din fritid til at gå med?

– Jeg har både en dejlig familie og alt for mange hobbyer, i virkeligheden. Jeg får både presset en vis mængde læsning af spændende bøger ind, jeg er ude at svømme, og så spiller jeg Magic-kort med nogle venner i Rønne. Så der er rigeligt at se til.

Hvilken bog ligger på dit natbord?

– Lige nu er det en dystopisk science-fiction-bog, der hedder "Vi" af Jevgenij Zamjatin. Det er en bog, der har været inspiration til "1984" og "Fagre nye verden". Det var den, der satte hele standarden for dystopiske Big Brother-samfund. Den kan jeg virkelig anbefale. Den kunne ikke udkomme i Rusland, for det var under Lenin og Stalin. Sindssygt fed bog.

Pelle Nybirk

37 år

Partner med Thea, sammen har de Sixten og Saga

Opvokset i Gudhjem, bor i dag lige udenfor Allinge by



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT