Tyvstart på travpremieren: Hestene blev prøvekørt i weekenden

Tyvstart på travpremieren: Hestene blev prøvekørt i weekenden
Årets hest i 2020, Cerosso, vandt lørdagens prøveløb i overlegen stil. Foto: Willy Mogensen
| ABONNENT | 12. APR 2021 • 07:31
Af:
Willy Mogensen
| ABONNENT
12. APR 2021 • 07:31

TRAVSPORT

I lørdags var der tyvstart på sæsonpremieren på Bornholms Brand Park, idet der blev afviklet prøve-og rutineløb samt tre ponyløb på ovalen i Almindingen.

I årets første prøveløb blev Årets hest 2020, Cerosso, med Stefan Lind-Holm i sulkyen godkendt på en måde, der lover godt for den kommende sæson. Selv var Stefan Lind-Holm dog ikke helt tilfreds med præstationen.

– Nej, han var væsentligt bedre, sidst vi gav ham et hurtigarbejde, men det skyldes formentligt banelegemet, der ikke var i godt i dag, konstaterede kusken.

Corvatinni Skov med Lars-Erik Kaas blev lignende godkendt, mens Danger Gardenia, Catja Mosebo og Catch Me Will alle gjorde et tiltalende indtryk i rutineløb.

Isabella Samson vandt to sejre med ponyen Lisa. Her ses hun sammen med sponsoren i sulkyløbet, træner Kim Mortensen. Foto: Willy Mogensen

Isabella imponerede

I ponyprøveløbet blev både Eruss og Østerlunds Jason godkendt med henholdsvis Filuca Wermelin-Larsen i sadlen og Mathea Jønsson i sulkyen.

Dagens helt store triumfator blev Isabella Samson med ponyen Lisa, idet hun vandt både sulkyløbet og montèløbet. I sulkyløbet fangede hun de førende Pirem Balle's Balder med Xenia Andersson og Hjortagers Trisse med Oliva Marie Munk og henviste dem til henholdsvis anden- og tredjepladsen. Derefter fulgte Gloria's Cumulus og Pusle.

I montéløbet var recepten stort set den samme. Denne gang gik det ud over Akleia med Nathalie K. Hansen og Moonlight med Emmalee Andersson. Derefter fulgte Dolce og Mormors Turbo.

Venter i uvished

Formanden for ponyklubben, Linda Petersen, var glad for at komme i gang, men var usikker på, hvornår der kommer ponyløb på programmet igen.

– Vi er i dialog med travselskabet, men har endnu ikke fået noget svar på, hvornår og hvor mange løbsdage vi får, fortalte formanden.

– Men vi håber, at det sker snart, tilføjede hun.

Mens ponyklubben altså må vente i uvished, er planen fortsat, at det første løb i 2021-sæsonen på Bornholms Brand Park køres lørdag den 17. april klokken 12.30. Ifølge travbanens hjemmeside er der dog ingen tilskuere tilladte til løbet, som bærer det ordrette navn 'Revisorfirmaet Dunk Pedersen Åbningsløb GL1'.