Tumorramt fodboldspiller vil vende stærkere tilbage
Tumorramte John Frederiksen er født og opvokset på Bornholm og har tidligere optrådt i NB Bornholm-trøjen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

16. FEB 2021 • 12:43SPORT • AF JESPER GYNTHER • GRATIS

Tumorramt fodboldspiller vil vende stærkere tilbage

FODBOLD

Den færøske angriber John Frederiksen, der er født og opvokset på Bornholm, er blevet diagnosticeret med en hjernetumor, og efter planen skulle han i torsdags have fået foretaget en biopsi, altså en mindre operation, så lægerne kunne få fat i noget væv fra tumoren for at undersøge og sige, om den er godartet eller ondartet.

Svaret på undersøgelsen skulle komme en uges tid efter operationen, så det vil sige en gang i løbet af denne uge, og hvis det hele ser fint ud, så kan han genoptage træningen i løbet af et par uger, men det kan også være, at undersøgelsen viser, at han aldrig kommer til at spille fodbold igen.

 

Min tankegang er, at jeg skal igennem det her forløb, vende tilbage som et stærkere menneske og stærkere spiller og tage et nyt skridt i min fodboldkarriere.

 

Forud for operationen i torsdags medvirkede John Frederiksen i et længere interview med bold.dk, hvor han gjorde sig tanker om netop fremtidsudsigterne, og hvor han udtalte, at han vil gøre alt, hvad han kan for at vende stærkere tilbage – både som menneske og som fodboldspiller.

– Selvfølgelig kan jeg være bekymret for mit helbred, og hvad det her betyder for resten af mit liv, men jeg er meget fattet og accepterer situationen, som den er, siger han til bold.dk.

Har ikke givet op

Selvom diagnosen også har tæret hårdt på ham, så har han ikke tænkt sig at give op.

– Man kan lægge sig ned og have ondt af sig selv, eller man kan mande sig op og tage kampen. Jeg har formået at holde hovedet højt og er allerede rigtig motiveret efter at overvinde det her. Det er en stor udfordring, men jeg er meget positiv omkring det. Jeg vil komme mig helt og jeg vil tilbage på banen. Jeg har haft mine kampe i karrieren tidligere, men har overkommet dem, og jeg er slet ikke klar til at give op nu, siger han og tilføjer:

– Min tankegang er, at jeg skal igennem det her forløb, vende tilbage som et stærkere menneske og stærkere spiller og tage et nyt skridt i min fodboldkarriere. Fodbold er hele mit liv, og jeg vil bruge den motivation for at komme tilbage på banen til at kæmpe mig igennem det her. Mit ønske om at snøre støvlerne igen kan blive en stor hjælp for mig i det her forløb. Jeg venter bare på, at jeg får grønt lys til at gå i gang igen, og når det først sker, vil jeg bruge al motivationen og forløsningen til bare at eksplodere og smadre afsted, lyder det fra John Frederiksen i interviewet med bold.dk.

Det fulde interview med John Frederiksen på bold.dk kan læses her

 

John Fredriksen

Er født og opvokset på Bornholm og har spillet kampe for Elite Bornholm og NB Bornholm, inden han forlod øen for at prøve sig af i flere danske klubber.

Han har spillet ungdomsfodbold i blandt andet FC København og har spillet divisionsfodbold i blandt andet Fredensborg og Skovshoved, mens han også har spillet for to færøske klubber. Senest har han spillet for den finske klub MuSa, og her formåede han i 2020 at score otte mål i 14 kampe.

John Frederiksen har tidligere spillet fire ungdomslandskampe for Færøerne og har også været udtaget til U21-landsholdet, hvor det dog ikke blev til debut.

 
66-årig testet positiv for cannabis
8. MAR 2021 • 10:15 • GRATIS

66-årig testet positiv for cannabis

Klip i kortet i Østerlars
8. MAR 2021 • 10:12 • GRATIS

Klip i kortet i Østerlars

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.