Træner så det han frygtede ville ske

Nicolai Olsen (th.) scorede to mål for NB Bornholm mod Østerbro. Fotos: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 11. MAR 2023 • 18:10
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
11. MAR 2023 • 18:10

NB Bornholm spillede lørdag træningskamp mod Østerbro, og det gik, som cheftræner Thomas Jørgensen frygtede. Nexø skabte masser af chancer, men lukkede samtidig nogle dumme mål ind.

Om blot tre uger spiller NB Bornholm forårets første kamp i Københavnsserien, og derfor er holdet i fuld gang med at spille sig i form.

I forrige uge var bornholmerne tre dage på træningslejr i Malmø, hvor det blandt andet blev til en flot 2-0-sejr over Værebro, som spiller i Danmarksserien. Lørdag spillede NB Bornholm endnu en træningskamp, denne gang på kunstgræsbanen i Nexø. Modstanderen var Østerbro fra Serie 1, og det gik både godt og skidt, for de gulblå formåede at score hele tre mål, men lukkede omvendt også tre mål ind.

– Vi var meget dominerende og skaber masser af muligheder og spiller god fodbold og kommer til mange afslutningsmuligheder. Til gengæld skal vi forsvare os bedre, for det var ikke særlig godt, siger cheftræner Thomas Jørgensen, som dermed fik bekræftet sine bange anelser.

– Det jeg ser i dag er egentlig det, jeg kan frygte. At vi skaber masser af muligheder og er gode offensivt, men at vi så somme tider bliver lidt overivrige og naive, og så bliver vi straffet lidt. Så vi skal prøve, om ikke vi kan blive lidt bedre til at forsvare os mod sådan nogle dumme mål, fortæller han.

De gulblå havde masser af chancer, men defensivt er der meget at forbedre.

NB Bornholm bragte sig foran 2-0 og 3-1 i første halvleg på to mål af Nicolai Olsen og et enkelt af Nicklas Harder Mogensen, men Østerbro fik reduceret inden pausen og udlignet kort inde i anden halvleg, hvilket Thomas Jørgensen ikke er tilfreds med.

– Vi må ikke lukke tre mål ind mod sådan et hold. Det er lidt fjollet, når man er så dominerende og skaber alle de muligheder, at man ikke vinder sådan en fodboldkamp. Det skulle vi have gjort bedre, slår han fast.

Overvejer træningskamp på græs

Der er ikke planlagt flere træningskampe for NB Bornholm, som spiller årets første kamp i Københavnsserien lørdag den 1. april på Nexø Stadion mod Husum.

Thomas Jørgensen afviser dog ikke, at der vil blive arrangeret en træningskamp i næste weekend.

– Hvis vi kan komme på græsbane, så kan det godt være, at vi gør det, for vi skal spille vores første fem-seks kampe på græs, og det er lidt et andet spil end på kunst, forklarer han med henvisning til, at spillet på en kunstgræsbane går lidt hurtigere.

Hvad skal I bruge tiden på frem til første turneringskamp i foråret?

– Vi skal bygge lidt mere fysik på, og så skal vi træne nogle dødbolde og have gang i vores spil. Og så skal vi lige fintune vores form, og så er vi klar.

Thomas Jørgensen fik bekræftet, at der er nogle ting, som skal forbedres, inden turneringen genoptages.