Syv bornholmere skal deltage i VM

Syv bornholmere skal deltage i VM
Agria og DRF’s VM-Holdturnering afvikles i alle ridesportsdiscipliner – fra dressur og springning til kæphest og forhindringsbane på hest. De bornholmske ryttere (billedet) har også øvet langdistanceridning, som ligeledes er på programmet. Fra venstre ses: Laura Hansen, Laura Kowsky, Lærke Olsson og Viktoria Kofod. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 8. AUG 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
8. AUG 2022 • 05:30

De er ikke på landsholdet. Faktisk langt fra. Alligevel har syv lokale ryttere kvalificeret sig til VM-holdturneringen, som afvikles i forbindelse med verdensmesterskaberne i ridesport i Herning.

Normalt er det kun toprytterne, der får lov at deltage ved de helt store ridestævner. Men når der fra den 6. til den 14. august afvikles VM i ridesport i Herning, skal syv helt almindelige ryttere fra Bornholm være med.

Det har de fået mulighed for gennem Agria og Dansk Ride Forbunds VM-holdturnering, hvor ryttere over hele landet i et år har kæmpet om at kvalificere sig til finalen, som netop afvikles under VM.

Bornholmerne stiller op under holdnavnet Team Østersøen, og 34-årige Laura Kowsky er holdleder. Hun fortæller, at de alle ser meget frem til at deltage i det store arrangement, hvor de blandt andet skal dyste i dressur og spring i Boxen, som har plads til 15.000 tilskuere.

– Vi glæder os til at opleve det store setup, som der er under VM. Det er dét, som er det fascinerende, og det er jo en oplevelse, man ikke lige får igen, siger hun med henvisning til, at ingen af de bornholmske ryttere er blandt de bedste i Danmark og derfor heller ikke er på landsholdet.

Hygge frem for guld

Den yngste på holdet er 12 år, og den ældste er 45 år, men aldersspændet til trods har de det alle sammen godt med hinanden.

– Vores forventninger er, at vi får en god tur og får lov til at hygge os. Jeg håber også, at alle bliver tilfredse med egne resultater. Jeg har sagt til dem, at der ikke er noget pres, man skal bare hygge sig med sin hest, siger Laura Kowsky, som selv til daglig er træner for fem af sine holdkammerater på Team Østersøen.

Det er da heller ikke håbet om en guldmedalje, som fik dem til at stille op til VM-holdturneringen.

– Ridning er generelt en meget individuel sport, så det er meget sjovt at få nogle oplevelser sammen som et hold og kæmpe sammen og ikke mod hinanden.

– Det er også interessant, at det ikke kun er dressur eller spring, man dyster i, men fem kategorier, man kan samle point sammen i. Vi er jo alle meget forskellige ryttere, siger Laura Kowsky.

Fredag går det løs

På holdet er der seks ryttere fra Nordbornholms Køre- og Rideforening og en enkelt fra Midtbornholms Rideklub.

De tager afsted med færgen fra Rønne torsdag morgen og ankommer torsdag eftermiddag i Herning, hvorefter VM-holdturneringen går i gang fredag.

Der rides to discipliner om dagen, og man kan følge holdes færd på instagram, hvis man søger efter Team_oestersoen.

VM i ridesport bliver sendt i tv på DR's kanaler. Det er dog uvist, om der også bliver sendt fra Agria og Dansk Ride Forbunds VM-holdturnering.

Team Østersøen

Består af:

Laura Hansen på Cuba
Susan Rasmussen på Rapella
Lærke Olsson på Sabine
Viktoria Kofod på Tapdancer
Tilde Gudbergsen på Tannic
Lærke Pelsen på Barbie
Laura Kowsky på Arion