Solointerview: Cort lader batterierne op på Bornholm før dansk tour-start

Bornholmske Magnus Cort forventer at blive udtaget til Tour de France, der i år begynder med tre etaper i Danmark. Blandt andet skal rytterne cykle over Storebæltsbroen, og det gør ham lidt nervøs, for vinden kan godt være heftig på den lange bro fra Sjælland til Fyn.
Magnus Cort er i disse dage på Bornholm, hvor han besøger sine forældre og lillebror i Rønne. Her slapper han af efter at have kørt det tre uger lange etapeløb Giro d'Italia, hvor han sluttede flot af med at blive nummer syv på den afsluttende enkeltstart i Verona.
– Det er simpelthen bare for at komme hjem og lade batterierne lidt op og se familien. Jeg har ikke været her siden jul, så det er altid dejligt, når der kan findes tid til det i kalenderen, siger den 29-årige cykelstjerne, som har det bedst med at være i familiens hus.
– Vi hygger os stille og roligt. Det er jo ikke sådan, at jeg går og hungrer efter, at der skal ske en helt masse. Jeg har det bare fint med, at det går stille og roligt, siger han og fortæller, at han eksempelvis lige har nydt en god og lang morgenmad.
– Men det er lidt forskelligt. I går (onsdag, red.) var jeg ude at cykle med min lillebror (Jacob, red.), så det er jo dejligt, at vi også kan klare det sammen.
Cykler Bornholm rundt
Magnus Cort kan da heller ikke tillade sig bare at ligge på sofafen en hel uge, for formen skal holdes ved lige. Derfor kommer en del af tiden også til at gå med at cykle rundt på øen.
– Jeg træner ikke så voldsomt, mens jeg er her på Bornholm, men jeg skal stadig ud og køre nogle ture hver dag for at holde lidt gang i kroppen. Det er simpelthen den bedste måde at restituere på. Det lyder lidt mærkeligt, men når man har været vant til at køre så meget i så mange dage, så kan man faktisk blive mere frisk af stadig lige at rulle benene lidt igennem.
Der er ikke et bestemt sted på Bornholm, som han synes bedst om at cykle på, så man må lede lidt rundt omkring på de bornholmske landeveje, hvis man vil finde den blonde bornholmer med det iøjnefaldende overskæg.
– Jeg ved ikke, om jeg har specielle favoritsteder. Det tør jeg ikke helt sige, men man kommer hurtigt langt, langt rundt. Så på landevejen skal jeg nok komme rundt i alle afkroge af øen, mens jeg er her. Og man kan jo køre mange gode steder både på landevejscykel og mountainbike.
Jagter fortsat Skibbys rekord
Når Magnus Cort ser tilbage på den netop overståede Giro d'Italia, synes han, det gik fint, men uden at være prangende. Han spurtede sig to gange til en 4. plads og én enkelt 13. plads og sluttede som nævnt af med at blive nummer syv på den afsluttende enkeltstart.
Det blev ikke til en etapesejr, hvilket kunne have gjort Magnus Cort til den blot anden dansker udover Jesper Skibby, som har vundet etaper i alle tre grand tours, som er Tour de France, Vuelta a España og Giro d'Italia. Derfor har Magnus Cort et stort ønske om at vende tilbage til det italienske etapeløb.
– Ja, det vil jeg sige. Jeg har jo stadig en drøm om at få en etapesejr i alle tre grand tours, og det kræver, at jeg kommer tilbage og prøver at vinde en etape, siger han og fortæller, at han ikke ved, om det allerede bliver til næste år, at han vil gøre forsøget.
Det er jo kæmpestort
at starte touren i Danmark,
så det glæder jeg mig meget til
Magnus Cort
Det var første gang i karrieren, at Magnus Cort prøvede kræfter med det italienske etapeløb, og umiddelbart synes han, det var et godt løb at køre.
– Ja, helt sikkert. Nu var vi også heldige med vejret. Som oftest vil det være en koldere grand tours end de to andre med mange regnsvejrsdage, hvor både touren og også specielt vueltaen kan have de her meget varme dage. Det er jo lidt dejligere. Selvom det ikke altid er behageligt at have det for varmt, så er det alligevel sjovere end at fryse.
– Ellers er det jo et stort cykelløb, og de gør noget ud af det. Italien er kendt for at have nogle rigtig dårlige veje, men der var lagt virkelig meget ny asfalt på, så det ikke var alt for slemt, siger han og fortæller, at selvom giroen var et stort løb, så kan det ikke sammenlignes med Tour de France, hvor interessen fra fans og medier er meget større.
Unikt med tour-start i Danmark
Det er da også Tour de France, der er Magnus Corts helt store mål for sæsonen. Han forventer at blive udtaget for sit hold, EF Education-EasyPost, og så er målet at vinde en etapesejr, ligesom han gjorde i 2018, hvor han kom først over målstregen på 15. etape.
– Jeg drømmer da om at vinde en etape igen. Det er jo ikke nemt, men hvis jeg gør det, så vil det være kæmpestort, siger han og peger på, at der er flere etaper i anden og tredje uge, som kunne ligge godt til ham.
Han ser også frem til de tre første etaper, som køres i Danmark, hvoraf den første er en enkeltstart i København. Men han tror ikke selv på, at han kan vinde nogle af de etaper, selvom han er blevet en ganske god enkeltstartsrytter.
– Det er jo kæmpestort at starte touren i Danmark, så det glæder jeg mig meget til. Det er helt unikt, og det kommer jo ikke til at ske igen - i hvert fald ikke i min aktive karriere. Så det bliver helt fantastisk at prøve at køre en enkeltstart i de københavnske gader..
– Men jeg tror, enkeltstarten er lidt for kort til mig, så jeg synes, det ser svært ud, siger han og peger på, at de næste to etaper nok ender med massespurter, hvor mere rendyrkede sprintere vil have større chance for at vinde.
Desuden vil der undervejs på etaperne være stor risiko for sidevind, og derfor vil han være optaget af at skulle passe på Rigoberto Urán, som holdet sandsynligvis skal køre klassement for.
Nervøs for sidevind på Storebæltsbroen
Især på 2. etape fra Roskilde til Nyborg kan sidevinden blive afgørende. Rytterne skal nemlig cykle over Storebæltsbroen, og her kan vinden blive heftig. Det er da også noget, der skræmmer Magnus Cort en smule.
– Jeg tror ikke, jeg har prøvet at køre over så stor en bro. Jeg har kørt over broer og diger, hvor der kan være en voldsom vind, men nej, det kunne nok godt være den højeste og længste bro.
– Jeg er lidt nervøs. Specielt i forhold til vinden. Jeg har ikke prøvet at cykle over den, men man kender den jo fra bil, at når der er vind, så kan det trække godt selv i en bil, og så er det jo ikke nemmere på en cykel.
Så du håber på en vindstille dag?
– Det kommer an på taktikken. Jeg tror ikke, at holdet endnu har lagt sig helt an på taktikken, men det vil da helt sikkert være nemmere og mere afslappende med en vindstille dag.
Overordnet set glæder han sig dog til etaperne i Danmark, og han ser frem til at blive heppet på af familie og venner undervejs på ruterne.
– Familien skal i hvert fald over og se det, og jeg har også flere venner, der skal med rundt.
Han får dog ikke meget tid til at hilse på dem, men opbakningen er guld værd, og han tror også, at det bliver en stor oplevelse for familien at se Tour de France blive afviklet i Danmark.
– Altså, hvis jeg kører, så får jeg jo ikke meget tid til at se dem, men de har været ude og se flere cykelløb allerede, så de ved, hvordan det fungerer. De kan selv finde rundt og finde ud af, hvad de vil se, siger han.

NYT JOB
MEST LÆSTE

Ejn sæksara
Et sæt bestående af en stor snaps og et lille glas øl. Betegnelsen kommer af, at det kostede seks øre.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration