Cort har ikke fået Tour-udtagelsesbrev endnu: 'Jeg føler mig ret sikker'

Cort har ikke fået Tour-udtagelsesbrev endnu: 'Jeg føler mig ret sikker'
Magnus Cort (EF Education-Easy Post) har tidligere vundet en enkelt etape i Tour de France. Det skete i 2018, mens han kørte for Astana. Arkivfoto: Jacob Jepsen
22. JUN 2022 • 09:58
Jakob Nørmark
Journalist

Magnus Corts hold, EF Education-EasyPost, har endnu ikke udtaget de otte mand, der skal køre Tour de France. Løbet begynder næste fredag i København, og den bornholmske rytter føler sig ret sikker på, at han bliver udvalgt.

– Jeg har ikke fået noget endeligt udtagelsesbrev endnu, men jeg føler mig ret sikker på, at jeg skal med, siger Magnus Cort til B.T.

– Det kan være en stresset periode op til udtagelsen. Jo tættere man kommer på, jo bedre får man en fornemmelse af det. Feltet bliver snævret ind, siger Magnus Cort om den nervepirrende ventetid, der for de danske ryttere i år kan føles ekstra stressende på grund af den særlige begyndelse på løbet med tre etaper på hjemmebanen.

Corts holdkammerat Michael Valgren går glip af løbet, fordi han kom slemt til skade i et fransk optaktsløb i sidste uge. Magnus Cort missede selv det meste af foråret efter et hårdt styrt og gjorde comeback i Giro d'Italia i maj.

Efter det italienske etapeløb rejste Cort, der til daglig bor i Andorra, en tur til Rønne for at lade op til Tour de France.

– Jeg træner ikke så voldsomt, mens jeg er her på Bornholm, men jeg skal stadig ud og køre nogle ture hver dag for at holde lidt gang i kroppen. Det er simpelthen den bedste måde at restituere på. Det lyder lidt mærkeligt, men når man har været vant til at køre så meget i så mange dage, så kan man faktisk blive mere frisk af stadig lige at rulle benene lidt igennem, sagde Magnus Cort ved den lejlighed til Tidende.