Sæsondebut i påsken: Skal dyste mod 100 ryttere fra den danske eliteklasse

Sæsondebut i påsken: Skal dyste mod 100 ryttere fra den danske eliteklasse
Første løb i sæsonen for BHS-PL Beton Bornholm er det 145 kilometer lange Easter Road Race, som køres på Sjælland den 1. april. Arkivfoto: Berit Hvassum
| 30. MAR 2021 • 18:11
Af:
Jesper Gynther

30. MAR 2021 • 18:11

CYKLING

Torsdag den 1. april sæsondebuterer det bornholmske cykelhold BHS-PL Beton Bornholm, når den danske landevejssæson skydes i gang for A-klassen. Det sker ved løbet Easter Road race, som køres midt på Sjælland, hvor feltet skal ud på 145 kilometer.

Dagen efter køres et criterium på Flyvestation Værløse, som byder på 125 kilometer.

Den 4. april kører holdet endnu et cykelløb, når endnu et A-løb køres i Herning. Her skal rytterne ud på 140 kilometer, inden løbets vinder findes.

Stærkt felt grundet corona

Grundet de besværlige rejseregler er de fleste danske cykelhold i Danmark i påsken. Og mere end 100 mand fra den stærkeste danske eliteklasse står til start alle tre dage, og løbene bliver derfor afviklet med et højt sportsligt niveau.

– Det bliver spændende at komme i gang, siger sportsdirektør Christian Juul Andreasen.

– Vi har haft en rigtig god forberedelse hele vinteren, og rytterne virker skarpe. Vi har netop afsluttet en uges træningslejr på Hotel Balka Strand, hvor rytterne fik finpudset det sidste. Nu skal vi ud og se, om det, vi har lavet hele vinteren, har været godt nok.

– Det er altid spændende at måle sig mod de andre hold efter en lang vinter. De fleste af vores rytterne har trænet mere end 100 timer alene bare i marts måned og glæder sig til at komme i gang, siger sportsdirektøren for BHS-PL Beton Bornholm.

BHS-PL Beton Bornholm skal op på sadlen igen og forsøge at følge op på den gode afslutning på 2020-sæsonen, som det bornholmske cykelhold fik. Arkivfoto: Berit Hvassum