Over 670 havde tilmeldt sig Royal Run: DGI-direktør stolt over at have Bornholm med
Løberne til One mile-distancen blev sendt afsted som de første til Royal Run ved Galløkken. Foto: Jens-Erik Larsen

LØB | RØNNE | GRATIS
12. SEP 2021 • 14:02
Mette-Marie Andersen
Journalist

Over 670 havde tilmeldt sig Royal Run: DGI-direktør stolt over at have Bornholm med

Efter flere aflysninger på grund af corona blev det endelig muligt at afholde Royal Run på Galløkken det meste af søndagen. DGI Bornholms direktør er stolt over, at Bornholm er med.

DGI Bornholms Direktør Karen-Margrethe Hansen Bager stod for opvarmningen af deltagerne til den første distance på 1,6 kilometer til Royal Run ved Galløkken.

Her kunne hun se udover en stor flok løbere, hvor rigtig mange af dem var børn.

– Det er skønt at se alle de små i deres løbetrøjer. Mange af dem har både forældre og bedsteforældre med, så det viser jo, at det her løb er for alle. Det er vi jo bare rigtig glade for, siger hun.


DGI Bornholms Direktør Karen-Margrethe Hansen Bager stod for opvarmningen af deltagerne til den første distance på 1,6 kilometer til Royal Run. Foto: Jens-Erik Larsen

Flest løb fem kilometer

Ifølge Karen-Margrethe Hansen Bager var cirka 670 tilmeldt Royal Run på Bornholm, hvoraf cirka 375 af dem havde valgt at løbe distancen på fem kilometer, mens der var omkring 150 tilmeldte til hver af de to andre distancer, one mile (1,6 kilometer) og 10 kilometer.

Men antallet af tilmeldte og faktiske deltagere på dagen kan godt være forskellige, forklarer hun.

– Tilmeldingsfristen var jo egentlig fredag, men vi har sagt, at hvis der kom nogen og var interesserede på dagen, så kunne de godt få en t-shirt, de kan bare ikke få målt deres tid. Jeg ved, at der blandt andet har været nogle turister forbi, som gerne ville deltage, og vi vil jo bare gerne have så mange som muligt med, siger hun.

God markedsføring af Bornholm

TV2 Bornholm, der sendte live fra Royal Run ved Galløkken, havde sørget for en stor tv-skærm på plænen nær startfeltet, så man kunne følge med i TV2s dækning af Royal Run i de andre byer.

Her kunne man blandt andet se Kronprisen afslutte en one mile-distance i Sønderborg.

Selvom Karen-Margrethe Hansen Bager gerne ville have haft royal deltagelse i Rønne også, er hun ikke ærgerlig. Tværtimod.

– Når man hører om Royal Run, og Sønderborg, Odense, Aalborg og København bliver nævnt, så har jeg bare glædet mig over, at Bornholm også bliver nævnt. Jeg tror, det er god markedsføring af Bornholm, at vi er med, siger hun.

Kickstart til mere motion

Det er DGI Bornholm, der er ansvarlig for Royal Run, men det er Viking Atletik, der står for den tekniske afvikling af løbet på Bornholm.

Karen-Margrethe Hansen Bager havde stor ros til idrætsforeningen på løbsdagen.

– Det er takket være Viking Atletik, at det bare kører. Vi har virkelig været heldige, at vi kunne trække på dem og deres erfaring med at afvikle et løb som det her. Det har de bare styr på, siger hun.

DGI-direktøren håber, at idrætsforeningerne nu kan komme helt tilbage i omdrejninger efter coronakrisen.

– Det her løb har jo været udsat tre gange, så nu er det bare sådan; Yes, det lykkes! Og så håber jeg, at det kan være med til at kickstarte folks lyst til at dyrke motion igen, så vi kommer i gang igen med aktiviteterne ude i vores idrætsforeninger, siger hun.Flere nyheder