Over 1.000 gymnaster i forårsopvisning

Over 1.000 gymnaster i forårsopvisning
DGI's forårsopvisning er højdepunktet for mange af øens gymnaster. Foto: Jesper Gynther
NOTITS | 7. APR 2024 • 13:04
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
7. APR 2024 • 13:04

I weekenden har flere end 1.000 gymnaster fra øens foreninger og DGI Bornholms landsdelshold mødtes til forårsopvisning i Aakirkeby-hallerne.

Både lørdag og søndag blev der budt på flotte serier og springkombinationer fra ikke færre end 30 forskellige hold.

I en idræt som gymnastik, hvor der ikke er kampe på programmet hver weekend, er forårsopvisningerne blandt de få muligheder, som gymnasterne har, for at vise, hvad de har lært i løbet af året. Og derfor har opvisningerne en helt speciel plads i mange gymnasters hjerter.

Begge dage afsluttes med Galla-opvisning af DGI Bornholms tre landsdelshold: Minimix-, Junior- og Ynglingeholdet. Der kom desuden et særligt gæstehold både lørdag og søndag, nemlig ”Hjemve”. Holdet består af bornholmske gymnaster, der er flyttet til København, og som samles for at dyrke sin fælles interesse.

Der har været mange frivillige, som har hjulpet med at træne holdene i vinterens løb, og det skal de have tak for, fortæller formanden for DGI Bornholms Gymnastik- og Fitnessudvalg, Majken Funch Kofoed.

– Øens mange gymnastikforeninger repræsenterer et vigtigt fællesskab i lokalområderne. Det kan kun lade sig gøre fordi der også er mange frivillige kræfter, der hver dag gør et fantastisk arbejde, siger hun.

Forårsopvisningen afsluttes søndag med gallaopvisning klokken 14.00.