Mads P. snupper historisk rekord for næsen af Cort

Mads P. snupper historisk rekord for næsen af Cort
Foto: Ritzau
NOTITS | 11. MAJ 2023 • 18:30
Af:
Ritzau
NOTITS
11. MAJ 2023 • 18:30

Mads Pedersen har tangeret en 30 år gammel rekord for næsen af Magnus Cort.

30 år efter Jesper Skibby vandt en etape i Tour de France og dermed blev den første dansker, der har vundet etaper i alle tre grand tours, fik han torsdag selskab af Mads Pedersen.

Trek-danskeren kom først over stregen på 6. etape og har inden for de seneste knap ti måneder vundet mindst én etape i både Tour de France, Vuelta a Espana og nu altså Giro d'Italia.

– Jeg er glad efter et par mislykkede forsøg. Der er rart, siger 27-årige Pedersen til Kanal 5 efter triumfen.

Udbryderne Alessandro Di Marchi (Jayco) og Simon Clarke (Israel-Premier Tech) var tæt på at holde hjem, men Pedersen og resten af feltet fik dem akkurat halet ind, selv om danskeren var efterladt med et decimeret hold.

– Vi måtte bruge alt, hvad vi havde, for at lukke hullet. Jeg havde ikke flere mand tilbage, så jeg måtte rundt og spørge. Men heldigvis var det ikke kun os, der var interesseret i en spurt.

– Det blev sindssygt tæt til sidst. Vi hentede dem 350 meter fra stregen eller noget i den stil, så det kunne ikke være meget tættere. Jeg er bare glad for, at jeg kunne give drengene en sejr, siger Mads Pedersen.

I juli 2022 vandt Mads Pedersen en etape i Touren, og det blev senere samme år også til tre etapesejre i Vueltaen.

Magnus Cort deltager også i Giro d'Italia, og hvis man vinder en etape, så kommer han også i samme selskab som Skibby og Pedersen med en sejr i hver af de tre grand tours.