Lene deltager for 50. gang i træk: 'De første to år måtte jeg snyde mig med, fordi jeg ikke var gammel nok'

Lene deltager for 50. gang i træk: 'De første to år måtte jeg snyde mig med, fordi jeg ikke var gammel nok'
Hvis man passerede Lene Jensen, var man ikke i tvivl om, hvor mange gange hun har været med i løbet. Foto: Jesper Gynther
LØB | ALMINDINGEN | ABONNENT | 25. SEP 2021 • 21:49
Jesper Gynther
Journalist
LØB | ALMINDINGEN | ABONNENT
25. SEP 2021 • 21:49

Selv da hun var gravid i syvende måned, tog hun med til løbet i skoven. Og så længe knæene holder til det, vil Lene Jensen fra Tejn fortsætte med at deltage i det traditionsrige motionsløb

I 1972 fik Lene Jensen sin debut i Almindingsløbet. Men egentlig måtte hun slet ikke være med, for hun var 10 år på det tidspunkt, og aldersgrænsen var 12 år.

– Så jeg måtte snyde mig med de første to gange, jeg var med, siger hun og forklarer, at der dengang ikke var noget, der hed børneløb, som der er i dag.

Det var en så stor oplevelse for Lene Jensen at løbe Almindingsløbet som lille pige, at hun siden hen ikke har kunne give slip på løbet. Hun har således aldrig misset et Almindingsløb, siden hun fik debut.

– Det er jo blevet en tradition. Efter alle de år så skal jeg jo bare være med, siger hun og forklarer, at hun ikke føler, at hun har gjort det på bekostning af noget andet.

– Nej, nej, for de vidste på arbejdet, at jeg skulle have fri, siger hun.

Da jeg gik og ventede min søn, var jeg stadig med, for jeg skulle ikke gå glip af løbet på grund af det. Og så fik jeg også nogle tips og råd fra en jordmoder, der var med i løbet

Lene Jensen, stor fan af Almindingsløbet

– Og da jeg gik og ventede min søn, var jeg stadig med, for jeg skulle ikke gå glip af løbet på grund af det.

– Og så fik jeg også nogle tips og råd fra en jordmoder, der var med i løbet, husker Lene Jensen, der oplyser, at sønnen blev født i december, to måneder efter løbet.

Lene Jensen var ikke med i 1971, da Almindingsløbet første gang blev afviklet, men derefter har hun været med alle gange. Foto: Jesper Gynther

Jubilæums t-shirt

Det er tydeligt, at Lene Jensen er stolt over og glad for at have deltaget 50 gange i træk i Almindingsløbet, for hun har i dagens anledning iklædt sig en speciallavet t-shirt med teksten "JUBILAR 50 GANGE ALMINDINGSLØBET".

Den har hun fået lavet hos Sport24 i Nexø, fortæller hun.

– Det fik jeg også lavet, da jeg var med for 45. gang, for det er jo lidt specielt at have været med så mange gange.

– Jeg tænkte, at jeg hellere måtte lave en trøje, da jeg nåede 45, for jeg vidste jo ikke, om man kunne nå de 50. Men nu har jeg også nået de 50, så derfor måtte jeg få en ny trøje, siger hun.

Hvordan ser du tilbage på de 50 år?

– Der har jo været nogle utrolige år imellem. Førhen var ruten jo anderledes. Man løb ned igennem skoven og nede på træbroen ved Lilleborg, og det var jo vældigt hyggeligt. Der var nogle, der sprang i vandet, og dykkere stod der. Det var jo ekstra sjovt, siger hun.

Selvom minderne er fyldt med glæde, så kan det også være lidt sørgmodigt at tænke tilbage på årene, der er gået.

– I starten løb jeg det med mine forældre og min onkel. Vi løb alle sammen dengang, og nu er de her ikke mere. Nu er det kun mig, der er med. Men jeg bliver ved, siger hun og fortæller, at hun også har forsøgt at videregive glæden ved løbet til den næste generation i familien.

– Min søn har også løbet det en del gange, men han kan ikke i dag, for han og kæresten skal snart være forældre om 14 dage, så de har nok at se til.

Mangler brusk i knæene

Lene Jensen har alle årene løbet den fulde Almindingsrute på otte kilometer, for ellers føler hun ikke, at hun har deltaget i det rigtige Almindingsløb. Det gjorde hun derfor også i dag, selvom hun måtte gå det meste af vejen på grund af problemer med knæene, som mangler noget brusk.

– Puha, det var et hårdt løb. Jeg har ikke fået trænet nok, det er nok det, der er galt. Men for mig er det bare fedt at være med, siger hun.

Du kan stadig nyde det?

– Ja, for søren. Når jeg kommer ud på ruten og kigger over landskabet, så er det jo fantastisk. Jeg nød det jo simpelthen, siger hun og fortæller, at hun fulgtes med et par friske damer.

– Og det var så hyggeligt, siger hun.

Så du er også med næste år?

– Hvis jeg kan, så er jeg med igen. Og så må vi se, om jeg skal have en ny trøje igen. Jeg tror, vi tager en ny trøje for hvert år nu.