Legende stopper som fodboldformand

Legende stopper som fodboldformand
Benny Pedersen har været frivillig i RIK Fodbold i mere end 30 år og er en af klubbens æresmedlemmer. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 25. FEB 2024 • 19:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
25. FEB 2024 • 19:00

Benny Pedersen er ikke længere fodboldformand for Rønne Idrætsklub. Klublegenden valgte i efteråret at trække sig efter mange års engagement i bestyrelsen, og søndag blev han hyldet for sin indsats.

– Du er en leder/træner og i den grad også en iværksætter/initiativtager gennem mere end 30 år i RIK, som nu har frasagt sig formandsposten i fodboldafdelingen og givet opgaverne videre til den nye generation.

Sådan lød det, da Flemming Bech, bestyrelsesmedlem i RIK Fodbold, søndag tog ordet under idrætsforeningens årlige generalforsamling for at sige nogle pæne ting om Benny Pedersen, som ligesom sin far Poul "Skomager" er udnævnt til æresmedlem.

Benny Pedersen har været frivillig i RIK i mere end 30 år, men nu er det slut, og den beslutning møder forståelse.

– Du har også nu erkendt, at energien og alderen ikke er en uvæsentlig faktor i det at drive en fodboldafdeling på det niveau, som vi gør i RIK og har gjort sammen i årevis. Det er også tydeligt, at købet og istandsættelsen af RIK ”2” har kostet flere engagerede RIK'ere på helbredet inklusive dig, fortalte Henrik Bech med henvisning til det nye klubhus, som fodboldafdelingen købte af Viking Atletik.

– Derfor er det klogt at først og fremmest tænke på sig selv og sit helbred. Du har valgt at trække stikket og kaste depechen i tide. Det er i den grad fornuftigt. Nu er det tid til afslapning og børnebørn for dit vedkommende. Samtidig må det også glæde dig, at så mange er trådt i karakter og samlet depechen op. Det er ikke alle idrætsklubber, hvor det sker, fortalte Flemming Bech.

Benny Pedersen vil især blive husket for sin evne til at samle penge ind til klubben gennem alle årene. Han har skaffet sponsorer, arrangeret koncerter, lavet Linie 3 Show, arrangeret Dansegalle mere end 30 gange, samlet kalendere, afholdt et udtalt af stævner, både indendørs og udendørs, arrangeret træningslejre for sjællandske hold og meget, meget mere.

– Det har du gjort med en idérigdom og en iver, som sjældent er set magen til. Det har i den grad skabt et økonomisk fundament, som vi andre kan stå fast på og fortsætte udviklingen til glæde for særligt ungdommen i RIK. På vegne af hele RIK Fodbold, tusind tak og held og lykke i din videre færd. Pas godt på helbredet, fortalte Flemming Bech og pointerede, at bestyrelsen stadig har Bennys mobilnummer.

– Så du slipper ikke helt, hvis vi mangler at besætte en cafeteria-vagt, konstaterede han.

Efter Benny Pedersens afgang som formand er fodboldafdelingen inde i en overgangsperiode rent bestyrelsesmæssigt. Der er aktuelt nedsat en fodboldbestyrelse på fem medlemmer, der er i gang med at kigge på afdelingens nuværende organisering både sportsligt, administrativt og økonomisk, fremgår det af referatet fra generalforsamlingen.



Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT