Laura Hulgaards landsholdsmakker vinder DM på Hammeren

Laura Hulgaards landsholdsmakker vinder DM på Hammeren
Tejn IF-løberen Laura Hulgaard måtte nøjes med at heppe på deltagerne og ringe med koklokken, når de krydsede målstregen. Fotos: Jesper Gynther
NOTITS | ABONNENT | 28. JAN 2023 • 17:31
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS | ABONNENT
28. JAN 2023 • 17:31

Den lokale favorit Laura Hulgaard var forhindret i at være med til DM i lang trail grundet en skade. Til gengæld kunne hun glæde sig over, at landsholdsmakkeren Ulrikke Evensen var hurtigst på de 63 kilometer på Hammeren og i Slotslyngen.

Lørdag blev Tejn IF's populære løb Salomon Hammer Trail Winter afviklet, og et af højdepunkterne var danmarksmesterskaberne i lang trail. På forhånd var TIF-løberen Laura Hulgaard udråbt som en af favoritterne, men mesteren fra 2021 måtte melde afbud grundet en skade i foden.

Det var ellers vigtigt for hende at være med til DM, så hun kunne blive udtaget til VM i trail til juni. Hun har dog nu fået besked om, at hun bliver en del af landsholdstruppen alligevel, så afbuddet kommer heldigvis ikke til at betyde noget.

– Frustrationen har været, at det lignede, jeg skulle være med til DM og få en god placering, men nu kan jeg koncentrere mig om stille og roligt at blive skadesfri inden VM, siger Laura Hulgaard, som vred om på sin fod i november, da hun var med til VM i trail i Thailand.

– Jeg ville rigtig gerne have været med i dag, men det gør stadig ondt i senen under min ene fod, fortæller hun.

Ulrikke Evensen fra Brønshøj vandt suverænt DM-titlen. 

Vinder havde kvalme hele vejen

I Laura Hulgaards fravær blev det i stedet DM-vinderen fra 2020, Ulrikke Evensen fra Hvidovre Atletik & Motion, som kom først i mål. Hun var også med til VM i Thailand, og måske har Laura Hulgaard givet landsholdsmakkeren nogle gode råd om, hvordan man håndterer de nordbornholmske bakker. Den 28-årige løber var i hvert fald fuldstændig suveræn, da hun endte med at være hele 40 minutter hurtigere end sin nærmeste forfølger.

– Jeg har kun været på Bornholm én gang, og jeg har ikke løbet det her løb før, så det var lidt spændende at se, hvordan de havde lavet ruten. De havde sagt, der var mange højdemeter, men det var meget løbebart, så man kunne få god fart på, selvom der var mange bakker, siger Ulrikke Evensen, som gennemførte de 63 kilometer i tiden seks timer, 27 minutter og 57 sekunder.

Sidste år blev DM ligeledes afviklet i forbindelse med Hammer Trail, men der var Ulrikke Evensen ikke med.

– Sidste år var jeg i Spanien, da der var det her løb, og der var der storm her, så jeg frygtede lidt, at det ville være samme forhold i dag. Men forholdene har været fine. Det har været koldt, men det kunne have været meget værre, siger hun.

Det har dog ikke kun været en fornøjelse at løbe de 63 kilometer.

– Jeg havde sindssygt meget kvalme hele vejen. Men man er nødt til simpelthen bare at blive ved med at spise og drikke, selvom man føler, man skal kaste op, for man forbrænder så mange kalorier, når man løber i så mange timer, fortæller vinderen, som plejer at løbe distancer mellem 20 og 42 kilometer.

– Men det gik jo meget godt, konstaterer hun med guldmedaljen hængende om halsen.

Muligt gensyn

Selvom Ulrikke Evensen ikke er en hyppig gæst på Bornholm, så afviser hun ikke at stille op i Hammer Trail en anden gang. Især hvis DM bliver afholdt igen, eller hvis der er mulighed for at stille op i Golden Trail Series, hvor vinderen får lov at være med i den internationale løbsserie, hvor der er pengepræmier på højkant.

– Det er en sindssyg fed rute, så hvis det passer ind i kalenderen, kunne jeg godt finde på det, siger hun og fortæller, at hun først rejser hjem søndag formiddag.

– Selvom jeg godt kan gå rundt nu, så tror jeg alligevel, at jeg lige skal slappe af resten af dagen, når man har løbet over 60 kilometer, siger hun.

Hos herrerne blev det Christian Nørfelt fra Blovstrød Løverne, som vandt guld i tiden fem timer, 56 minutter og 29 sekunder.

Vinderne af Hammer Trail Winter 2023

11 km: Johannes Jessen og Tine Broksø

21,1 km: Anders Aagaard Hansen og Rosa Jensen Petersen

42,2: Robert von Leesen og Amalie Hauge Bengtsson

63 km: Christian Nørfelt og Ulrikke Evensen

10 km walk: Henrik Hastrup og Mai-Lis Falk

21,1 km walk: Per Haukohl og Sofie Føns

Ultra orientering 10 km: Rune Funder og Julie Hogrefe

Ultra orientering 25 km: Hans-Åge Mortensen

Ultra orientering 40 km: Michael Jensen

Se alle resultater på sportstiming.dk

Salomon Hammer Trail Winter slog deltagerrekord, da der var over 450 løbere med denne gang.