Laura Hulgaard vinder årets sportspris

Laura Hulgaard vinder årets sportspris
Laura Hulgaard ses her med guldet, som hun vandt til DM i kort trail, som blev afviklet på Hammerknuden i maj. Arkivfoto: Jesper Gynther
NYHED | 3. FEB 2023 • 20:23
Jesper Gynther
Journalist
NYHED
3. FEB 2023 • 20:23

Den 44-årige trailløber vandt guld til danmarksmesterskaberne i kort trail og DM-sølv på lang trail. I november deltog hun i VM i trail i Thailand, hvor hun fik stor ros af den danske landstræner.

Bornholms Tidendes sportspriser 2022 blev uddelt fredag aften i et stort sportsshow, som blev sendt direkte på TV 2 Bornholm.

I alt 24 ledere og atleter blev indstillet til sportsprisen, talentprisen og lederprisen, og efterfølgende var det op til en komité bestående af Karen-Margrethe Hansen Bager fra DGI Bornholm, Hardy Jensen fra TV 2 Bornholm samt Nanna Krogh og Kjeld Lundbæk fra Tidende at finde frem til tre nominerede i hver af de tre kategorier.

Til sportsprisen var løberne Klara Hansen og Laura Hulgaard samt fodboldspilleren Nicolai Olsen nomineret.

Vinderen af sportsprisen blev Laura Hulgaard.

– Jeg har fået fortalt, at det var nu, jeg skulle vinde prisen, for jeg er jo ved at blive en gammel kælling, siger den 44-årige løber, som løber over 100 kilometer om ugen.

– Jeg er bare en træningshaj, siger løberen, som skal bruge pengepræmien på at hygge sig med sine børn.

Sæsonen bød på mange flotte resultater for den 44-årige Laura Hulgaard, og det begyndte allerede i januar, da hun vandt sølv ved DM i lang trail. Det blev dog revancheret senere på året, da løberen ved DM i kort trail, der er på 33 kilometer, hev guldet hjem til Tejn.

Resultaterne gjorde, at Laura Hulgaard blev udtaget til både EM og VM i trail, og ved verdensmesterskaberne i november i Thailand kom løberen hjem med en placering som nummer 47, hvilket var bedre end forventet, og hun fik i den forbindelse roser med på vejen af den danske landstræner.

Også i hendes lokale klub er præstationerne blevet bemærket.

– At holde fokus på så lang sæson og stadig præstere det ypperste, er der kun meget få mennesker, der kan. Laura kan, og hun kan få det hele til at gå op i en højere enhed, når der skal præsteres, lyder det fra Kim Rasmussen og Lene Møller, der på vegne af Tejn IF har indstillet trailløberen til årets sportspris.

Ved siden af løbekarrieren er Laura Hulgaard også meget aktiv i Tejn IF, og det er imponerende, at hun finder tid til det hele, lyder det fra Kim Rasmussen og Lene Møller.

– At have et fuldtidsjob, være frivillig i flere timer om ugen, hvor andre også har glæde af hendes rigtig gode humør, og samtidig træne en masse kilometer i løbeskoene, er lidt af en bedrift. Laura er gjort af noget helt specielt og er til stor inspiration for mange andre idrætsfolk.

Laura Hulgaard vil gerne gøre noget breddeidrætten og bidrage med sin viden og erfaring. Det gør hun nu som idrætskonsulent i DGI Bornholm.

– Jeg har selvfølgelig en forståelse for de mennesker, som gerne vil noget mere med deres sport, men jeg synes også, jeg har en forståelse for dem, som bare gerne vil ud og dyrke noget idræt og have det sjovt, sagde løberen til Tidende i december.