Klub holder fast i coronafremgang

Klub holder fast i coronafremgang
Bornholms Golf Klub trak også i 2022 en del nye medlemmer. Arkivfoto: Allan Rieck
NYHED | ABONNENT | 5. MAR 2023 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
5. MAR 2023 • 15:30

Bornholms Golf Klub roser de mange frivillige, glæder sig over et øget medlemstal og ærgrer sig over en stor energiregning.


Vi skulle ud i den friske luft under coronaen, og det fik golfsporten til at vokse. Men siden har en del klubber haft et vigende medlemstal – dog ikke Bornholms Golf Klub (BGK), som har baner og klubhus ved Robbedale.

– Det er meget vigtigt for os at fastholde vores medlemstal – og om muligt at opnå fortsat fremgang. Det er ganske enkelt rygraden i klubbens økonomi. Og vi er lykkedes med at holde medlemstallet i 2022 – ovenikøbet med en beskeden fremgang. Det er et resultat, bestyrelsen er meget tilfreds med, skriver golfklubbens formand Mette Mikkelsen i beretningen, som hun aflagde ved klubbens generalforsamling forleden.

BGK nåede sidste år op på 469 medlemmer – mod 440 i 2021, fremgår det af klubbens medlemsstatistik. Det er især blandt de ældre, at man har fået flere medlemmer.

En god statistik

Mette Mikkelsen roser ikke mindst rekrutterings- og begynderudvalget og klubbens protræner Søren Arvidsen for at tage godt imod nye golfere.

– 68 har været indskrevet på golfskole, og 32 har fortsat efter deres prøvemedlemskab. Det er en god statistik, fastslår Mette Mikkelsen.

Golfklubbens bestyrelse har i det hele taget mange rosende ord til både frivillige i klubben og medarbejdere. Det handler blandt andet om klubhuset, som har fået en overhaling, men især om banens stand.

– Banen, dens kvalitet og helhedsindtryk er den grundlæggende kerneydelse i en golfklub. Derfor er det en meget stor glæde for os alle, at vi oplever, hvordan den er blevet bedre og bedre – og flottere og flottere – år for år, står der i beretningen.

De mange roser gælder også medlemmernes deltagelse, når der bliver inviteret til turneringer.

– Mange klubber i resten af Danmark vil være misundelige på den store opbakning til klubturneringerne, skriver Mette Mikkelsen og oplyser, at der ved 16 turneringer har været i gennemsnit 83 deltagere. Hun mener, at den hyggelige i stemning i klubben er medvirkende til, at mange vil være med.

Store prisstigninger

Knap så hyggeligt er det med energipriserne, hvor golfklubben i alt har brugt 151.000 kroner mere end året før – selv om der ikke har været noget væsentligt merforbrug. Oveni kommer stigende priser på diverse materialer og ikke mindst gødning til banen.

De øgede priser er medvirkende til, at BGK ikke har opnået det resultat, man havde forudset ved budgetlægningen. Men man kommer dog ud af 2022 med et overskud på godt 60.000 kroner, hvilket bestyrelsen finder acceptabelt.

Bornholms Golf Klub, der i 2022 fyldte 50 år, forventer et overskud på cirka 32.000 kroner i 2023.