Jesper skal løbe verdens hårdeste maraton

Jesper skal løbe verdens hårdeste maraton
Jesper Floyd Kristiansen (th.) løb senest et stort løb den 24. april, hvor han deltog i Madrid Rock & Roll Marathon. Her løb han sammen med Anh Nuat fra Vietnam (tv.), som Jesper er blevet gode venner med, siden han delte telt sammen med ham på Everest Base Camp tilbage i 2018. Privatfoto
NYHED | PERU | ABONNENT | 30. MAJ 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | PERU | ABONNENT
30. MAJ 2022 • 05:30

57-årige Jesper Floyd Kristiansen deltager den 8. juni i Inca Trail Marathon i Peru. Løbet kaldes det hårdeste i verden, fordi det har over 6.500 meters højdeforskel og tager i gennemsnit 12-14 timer at gennemføre.

Det er noget af en opgave, som bornholmskfødte Jesper Floyd Kristiansen har sættet sig selv på. Om to uger skal han forsøge at gennemføre verdens hårdeste maratonløb, hvor starten foregår i cirka 2.600 meters højde, og derefter skal han over flere bjergpassager, hvor Dead Womans Pass med sine 4.200 meter er det højeste.

De mange højdemeter gør også, at der er en risiko for højdesyge undervejs. For at reducere risikoen for at blive ramt af det og for generelt at vænne sig til højderne, tog Jesper og hans polskfødte kone Greta afsted allerede i lørdags. Dermed får de også mulighed for at kunne se noget mere af Peru.

– Den helt store belønning er at passere målstregen i Machu Picchu, hvor de gamle Inkaruiner er, og hvor ikke mindst Greta vil vente på, at jeg kommer i mål, siger Jesper Floyd Kristiansen til Tidende.

Han håber at gennemføre i en tid omkring 12-14 timer, som er gennemsnitet for deltagerne, og dermed giver et godt billede af trailrutens udfordringer. Der skal således løbes med pandelamper om morgenen, og temperaturen kan svinge fra frysepunktet klokken fire ved start og til over 20 grader i løbet af dagen. Rygsækken skal derfor indeholde såvel drikkelse, som eksempelvis mad og skiftetøj.

Min bornholmske stædighed må få mig til målstregen

Jesper Floyd Kristiansen, maratonløber

Jesper er dog ikke fremmed for sådanne løbeudfordringer, idet han, mens han boede i Polen, gennemførte maraton på alle syv kontinenter (inklusive Antarktisk), samt for præcis fire år siden gennemførte verdens højeste maraton – Tenzing-Hillary Everest Marathon.

Han tilmeldte sig da også til Inca Trail Marathon for 2020-udgaven, men denne er på grund af covid-19 situationen blevet udsat til i år.

– Jeg er jo ikke ligefrem blevet yngre af at vente yderligere to år, men jeg håber, jeg om ikke andet er blevet mere erfaren, og derudover må min bornholmske stædighed få mig til målstregen, siger han.

Højdeforskellen i løbet svarer til, at man 10 gange i træk løber op og ned ad trapperne på The Empire State Building, som er en 381 meter høj skyskraber i New York.


Har lavet bornholmsk løbeklub

Jesper flyttede i 1995 fra Rønne til Polen på en form for diplomataftale, hvor han hjalp danske virksomheder. Inden da var han aktiv i atletik i Nyker, og mange husker nok, da han blev gift med Greta på trapperne op til flyveren i Rønne Lufthavn i marts 1992. Efter 26 år i Polen flyttede han i marts 2021 til Aalborg, hvor deres søn Konrad har etableret sig efter endt uddannelse.

– Men jeg er stadig 100 procent ægte bornholmer. Helt sikkert!, siger han.

Han løber også fortsat under sin egen løbeklub Bornholm Runners, hvor der i dag er omkring 30 andre løbere fra hele verden.

Jesper løb senest den 24. april Madrid Rock & Roll Marathon i selskab med klubkammeraten Anh Nuat fra Vietnam, som han tidligere har delt telt sammen med på Everest Base Camp tilbage i 2018.

– Disse specielle løb giver livsvarige venskaber med ligesindede løbere, siger Jesper, som vil fortælle om sin oplevelse med Inca Trail Marathon i Tidende.

Man kan desuden følge ham på facebook under Bornholms Runners.