Ida er to sekunder fra at svømme sig til unge-OL

Ida er to sekunder fra at svømme sig til unge-OL
Ida Sohns store mål for sæsonen er at komme til ungdoms-OL i Slovenien til juli. Fotos: Jesper Gynther
NYHED | ABONNENT | 19. MAR 2023 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | ABONNENT
19. MAR 2023 • 05:30

14-årige Ida Sohn er en af de dygtigste svømmere på Bornholm. Nu håber hun på at kvalificere sig til ungdoms-OL i Slovenien til sommer.

Om to uger kommer prøven til at stå: Kan hun klare kravet eller ikke?

Ida Sohn fra Rønne skal deltage i det meget vigtige stævne Danish Open i den første weekend i april, og her har hun sin eneste chance for at kvalificere sig til ungdoms-OL, hvor de bedste piger i verden mellem 14 og 15 år svømmer om kap.

– Jeg er meget spændt på, om jeg kan. Jeg tænker på det hele tiden og håber, det sker, siger Ida Sohn, som træner otte til ni gange om ugen i Rønne Svømmehal for at blive klar til opgaven.

– Jeg går meget efter det, og jeg arbejder også på at få styr på mine nerver, så jeg ikke bliver for nervøs på dagen, siger hun og fortæller, at hun visualiserer løbet for sig i sit hoved hver eneste dag og også forestiller sig, at noget går galt, så hun er forberedt på det, hvis det rent faktisk sker i virkeligheden.

Rygcrawl er Ida Sohns favoritdisciplin.

Lettere at få sponsorer

Ungdoms-OL er noget af det største, man kan deltage i som ungt talent, og eksempelvis har stjerner som Jeanette Ottesen og Thea Blomsterberg været med til det, da de var unge.

– Det vil være en kæmpe oplevelse, for det er et stort stævne, hvor der kommer mange fra andre lande og deltager. Jeg har heller ikke prøvet tidligere at være med til et stævne i udlandet, siger Ida Sohn, som ser stævnet som en god mulighed for at få sat skub i karrieren som elitesvømmer.

– Det er den helt store mulighed for at komme til et stort stævne og træne med juniorlandsholdet, og så vil det også blive lettere at få sponsorer, forklarer det unge talent, som i øjeblikket er tilknyttet Rønne Svømmeklub.

Kravtiden til ungdoms-OL på 200 meter rygcrawl er på 2 minutter og 19 sekunder.

To sekunder fra kravtiden

Det er dog ikke altid, at der er danske svømmere, som formår at kvalificere sig til ungdoms-OL, som afvikles hvert andet år.

Der er da også et stykke vej op til kravtiden for Ida Sohn, som skal forsøge at komme under 2 minutter og 19 sekunder på 200 meter rygcrawl på langbane. Hendes personligt bedste tid er lige nu 2 minutter og 21 sekunder, altså to sekunder dårligere. Men hun tror på sin chance.

– Jeg er klar til at give den gas, siger hun og fortæller, at det ikke er jordens undergang, hvis hun ikke klarer kravet.

– Der er flere, som ikke har været med til det, som senere er blevet vildt gode, siger hun og fortæller, at det langt fra er alle svømmere, som er færdigudviklet som 14-15-årige.

Hun har da også andre mål i horisonten udover ungdoms-OL. Blandt andet sigter hun efter at være med til de nordiske mesterskaber, som også afvikles i juli, og hvor kravtiden er lettere.

– Så jeg har også noget andet, hvis jeg skulle skuffe, siger hun.

Danish Open svømmes den 1.-4. april i Bellahøj Svømmestadion, de nordiske mesterskaber foregår den 8.-9. juli i Jönköping i Sverige, og ungdoms-OL afvikles 22.-30. juli i Maribor i Slovenien.

Otte vandtræninger om ugen plejer det unge talent at have i Rønne Svømmehal.


Otte-ni træninger om ugen

Ida Sohn er en hyppig gæst i Rønne Svømmehal. Faktisk træner hun så meget, at svømmeklubbens træningstider ikke er nok, og derfor svømmer hun også i den offentlige badetid.

I alt træner hun otte til ni gange om ugen. Mandag morgen træner hun halvanden times fitness. Mandag aften svømmer hun to timer og har en halv times styrketræning. Tirsdag svømmer hun to timer om aftenen, og onsdag morgen har hun en halv time styrketræning og en times svømning og igen to timers svømning og en halv times styrketræning om aftenen. Torsdag svømmer hun to timer og har en enkelt times styrketræning, og fredag svømmer hun to timer og har en halv times styrketræning. Nogle gange svømmer hun også lørdag eftermiddag. Søndag slapper hun af.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 27-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Tirsdag: Det variable timepris-produkt er denne tirsdag i gennemsnit 17% billigere end det kvartalsfastsatte produkt. Tørretumblertesten afslører, at du sparer yderligere 4,41 kr. ved at tørre dit tøj kl. 23 i stedet for kl. 18. Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning