Første kamp i halvandet år blev fejret med fem timers spil mod sjællændere

Første kamp i halvandet år blev fejret med fem timers spil mod sjællændere
Bowlingsæsonen blev skudt i gang i weekenden, og Birger Kruse var en af de spillere, der kom i aktion. Foto: Jesper Gynther
BOWLING | RØNNE | ABONNENT | 9. OKT 2021 • 18:44
Jesper Gynther
Journalist
BOWLING | RØNNE | ABONNENT
9. OKT 2021 • 18:44

De to rønneklubber Viking Bowlers og BBK95 spillede i dag første runde i sæsonen. Det var en stor oplevelse, for holdene har ikke spillet kampe i halvandet år. Men det blev også hårdt for spillerne, for der skulle spilles to kampe, som hver varede over to timer. – Nu er man godt brugt, fortæller Birger Kruse fra Viking Bowlers.


Det blev en rigtig god lørdag for de to bornholmske bowlingklubber Viking Bowlers og BBK95. Begge klubber formåede nemlig at hive sejre hjem, da de tidligere i dag mødte Slagelse BC og BK Keglerne i første runde af 3. division øst.

Kampene blev spillet på hjemmebanen i Bowlingcenter Rønne, og spillerne havde set frem til endelig at komme i aktion, efter corona satte en stopper for den forgangne sæson.

– Det er længe siden, vi har spillet kamp, fortæller Viking Bowling-spilleren Birger Kruse, der også er formand for klubben.

– Vi spillede stort set ikke i 2020. Vi spillede en enkelt kamp, fortæller han.

Der er dog blevet trænet rigtig meget i bowlinghallen denne sommer, men det er ikke ensbetydende med, at formen sidder, hvor den skal.

– Vi er lidt spændte på formen, for det er noget andet at spille kamp end at træne. Man kan sagtens spille rigtig godt om mandagen til træning, og så opleve, at det bare overhovedet ikke spiller, når man så kommer i kamp, siger han.

– Man har også altid voldsomme forventninger til en selv, når man skal i kamp. Man vil jo gerne spille op til det, man har gjort tidligere, og de point man tidligere har fået. Men man kan jo ikke spille sit allerbedste hver gang, selvom man gerne vil.

Mange af spillerne hos Viking Bowlers har været med mange år. For eksempel begyndte Ditte Pedersen som ungdomsspiller tilbage i 2006. Foto: Jesper Gynther

Fornøjelse at spille igen

Birger Kruse og Viking Bowlers klarede det nu ellers meget godt i dag, for de seks spillere på holdet formåede at vinde første kamp mod BK Keglerne med 22-2.

– Det var vi meget glade for. Men så fik vi lidt mere modstand, da vi mødte Slagelse, for der tabte vi 8-16, fortæller Birger Kruse, som dog er fint tilfreds med dagens indsats. Holdet var nemlig en smule afbudsramt og manglede blandt andet Rune Nielsen, som de seneste år har været anset som en af Bornholms bedste spillere.

– Og så var det bare jo en fornøjelse at spille igen, siger Birger Kruse, som dog også godt kan mærke, at han er noget træt efter de to opgør. Det første opgør gik i gang klokken 10.30 og det sidste opgør var færdigt klokken 16.30, dog med en frokostpause indimellem.

– Når man skal spille to kampe, så kan det sagtens blive til fem timers bowling, og så bliver man lidt tung i armen til sidst, og folk bliver trætte. Det er en lang dag, og nu kan man sgu godt mærke, at man er brugt, siger Birger Kruse, der derfor foretrækker at spille én kamp pr. runde, men omvendt så begrænser det også rejsedagene, når man kan spille flere kampe samme dag.

BBK95 var også i aktion i dag. Foto: Jesper Gynther

Lokalopgør venter forude

BBK95 vandt begge sine opgør med henholdsvis 20-4 over Slagelse BC og 18-6 over BK Keglerne. Senere på måneden skal BBK95 og Viking Bowlers møde hinanden, og det ser Birger Kruse frem til.

– Vi er lige nu i samme række som BBK, så der er jo et lokalopgør, som venter sidst på måneden. Det glæder jeg mig rigtig meget til, og det tror jeg da, at begge kliubber gør. Det er jo altid sjovt, når lokale klubber møder hinanden, siger han.

Hvad er jeres målsætning for denne sæson?

– Vi håber på midterplacering denne gang. Vi har ingen ambitioner om oprykning. For 4-5 år siden var vi i 2. division, men de seneste år har vi ligget i 3. division, fortæller Birger Kruse, som til dagens opgør havde selskab af Arne Andersen, Jan Paulsen, Karl Olsen, Dan Madsen og Ditte Pedersen på Viking-holdet.

Det kræver udholdenhed at kaste med en flere kilo tung kugle i fem timer, fortæller Birger Kruse. Foto: Jesper Gynther