Først hurra, så øv: Tobias blev nummer 2 til DM – hvorefter han blev tvunget til at sælge sin bil
Tobias Larsen kørte så godt i sin Golf 4 (bilen med nummer 330), så andre kørere fik lyst til at købe den, da løbet var slut. Pressefoto

11. APR 2021 • 17:39SPORT • AF JESPER GYNTHER • GRATIS

Først hurra, så øv: Tobias blev nummer 2 til DM – hvorefter han blev tvunget til at sælge sin bil

FOLKERACE

Det kan være farligt at få for meget succes. Det kan den unge kører Tobias Larsen fra det bornholmske folkeracehold Teamvwrally tale med om.

Efter han i weekenden leverede en fremragende indsats i den første afdeling af DM-serien, hvor han blev nummer to i A-klassen, blev hans nye bil nemlig tvangssolgt mod hans vilje.

Ifølge reglerne i folkerace er alle biler nemlig til salg efter løbet, og det udnyttede nogle af de andre kørere til at sikre sig den hurtige bil, som Tobias Larsen ellers har brugt hele vinteren på at gøre klar til sæsonen.

– Desværre er en af reglerne i folkerace, at alle biler er til salg efter løbet, fortæller Teamvwrally i en pressemeddelelse.

– Respekten fra de andre folkeracekørere over, at vi kommer så langt fra og støtter op om arrangementerne og ikke har let adgang til nye biler, har skærmet os i alle år, og vi har aldrig fået solgt nogen biler.

– Men der kommer nye kørere til, som ikke har samme forståelse, så det eneste, Tobias fik med hjem, var sæde, seler og rat, fortæller det bornholmske team.

– Hans nye golf 4 blev solgt. Men sådan er reglerne, så nu skal han hurtigt i gang med at få en anden bil klar til om 14 dage, hvor anden afdeling af DM køres på Nisseringen, lyder det fra teamet.

Christina Steinlein og Tobias Larsen fik begge pokaler med hjem fra første afdeling af DM. Desværre fik Tobias ikke hele sin bil med hjem, men måtte nøjes med sæde, seler og rat. Pressefoto

Bornholmsk sejr i ladiesklassen

At få solgt sin bil mod sin vilje er dog ikke den eneste udfordring, som teamet har haft på det seneste. Teamvwrally har nemlig heller ikke kunne træne så meget forud for DM-serien, da den nye folkeracebane på Bolbyvej stadig er lukket. Det er derfor kun blevet til enkelt træning i Næstved for 14 dage siden, oplyser holdet.

Alligevel lykkedes det i weekenden at levere nogle flotte resultater til DM-løbet, hvor holdet stillede op med fire biler. Udover Tobias Larsens andenplads i A-klassen kan det også nævnes, at DM-debutanten Mathias Steinlein vandt C-finalen i standardklassen i sin Seat Ibiza, hvilket kvalificerede ham til B-finalen, hvor det blev til en tredjeplads. Dermed endte han på en samlet ottendeplads til første afdeling af DM-serien.

Også Christina Steinlein gjorde det godt. I sin nye bil, som dog stadig er af typen Golf 3, kørte hun først over målstregen i A-finalen og blev dermed dagens vinder af ladiesklassen.

Torben måtte opgive at gennemføre

Holdets fjerde og sidste kører, Torben Larsen, fik desværre undervejs i et de indledende heats i superklassen knækket drivakslen på sin bil, så hjulet blokerede og brækkede af, og så endte bilen i en dækvold, og han måtte udgå.

Det blev forsøgt med hjælp af mekaniker Brian Borgen at svejse hjulophænget sammen, da teamet ikke havde et nyt hjulophæng med, og det lykkedes da også for Torben at kvalificere sig til C-finalen, men efter en runde knækkede det tidligere reparerede hjulophæng igen, og så var det slut for den dag.

Torben Larsen måtte derfor nøjes med en 16. plads til første afdeling af DM.
Cykelsatsning bærer frugt
12. MAJ 2021 • 12:25

Cykelsatsning bærer frugt

Bornholmslinjen udsætter Sassnitz-sejlads
12. MAJ 2021 • 11:57 • GRATIS

Bornholmslinjen udsætter Sassnitz-sejlads

2834 personer blev tirsdag lyntestet
12. MAJ 2021 • 11:50 • GRATIS

2834 personer blev tirsdag lyntestet

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.