Familien Cort om tre vilde dage: 'Han har fået en oplevelse for livet'

Familien Cort om tre vilde dage: 'Han har fået en oplevelse for livet'
Familien klar i vejkanten med det bornholmske flag og masser af opbakning. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 4. JUL 2022 • 13:36
NYHED | ABONNENT
4. JUL 2022 • 13:36

Det er ikke nemt at finde en cykelrytter, der har været mere i fjernsynet de seneste tre dage end Magnus Cort. Familien har ikke fulgt ham i tv, men i stedet ude på de danske landeveje, og det har mildt sagt været en stor oplevelse.

 

'Magnus, Magnus, Magnus'.

Sådan har det gjaldet ud de seneste dage ved stort set samtilige podieceremonier i forbindelse med, at Tour de France-feltet har kørt igennem det danske landskab. Bornholmske Magnus Cort har været på alles cykellæber, og med den prikkede bjergtrøje, som højdepunktet, så er der ikke mange andre ryttere i feltet, der kan matche Magnus Cort i tv-tid og opmærksomhed.

Det er derfor heller ikke overraskede en stolt og glad far, som Tidende fanger på telefonen, mens der bliver skak på en campingplads i Vejle.

– Det har været fantastisk stort og sjovt, og vi har det rigtig godt. Det har været over al forventning. Familien har virkelig nydt det, fortæller Anders Cort, der sammen med Magnus Corts mor og lillebror har fulgt sønnikes store succes rundt i Danmark.

Helt vild oplevelse

Både på 2. og 3. etape var Magnus Cort i udbrud, så familien kunne opleve den 29-årige bornholmer på helt tæt hold. Først lørdag hvor familien endda fik et vink med på vejen fra Magnus, og så igen i går.

– Det var jo rigtig sjovt, at han fik lov til at køre alene på 3. etape. Det var helt vildt på en eller anden måde. Kæmpestort, siger Anders Cort til Tidende.

Han henviser til søndagens etape, der løb fra Nyborg til Sønderborg, hvor Magnus Cort på jagt efter flere bjergpoint til sin bjergtrøje endte med at køre 130 kilometer alene, hvor han modtog danskernes vilde hyldest på vejen.

Magnus Cort er den blot fjerde dansker, der har kunnet iklæde sig den prestigefyldte prikkede bjergtrøje i Tour de France, og selvom chancerne for at ende med at stå med trøjen, når rytterne rammer Paris er små, så er det vildt bare at opleve ham i den, mener Anders Cort.

– Det har alligevel været vildere, end vi overhovedet havde forestillet os. Jeg havde drømt lidt om, at han skulle prøve at gå efter den bjergtrøje, men at det så også skulle lykkedes, er fantastisk.


Jens Ole Pihls hilsen til Magnus Cort. Privatfoto


Endeløse reaktioner

Reaktionerne fra venner og bekendte har været helt overvældende, og familien er stadig ikke færdige med at svare på dem alle sammen, fordi der konstant tikker nye ind, beretter Anders Cort. Der var også lavet en speciel bornholmsk hilsen til Magnus Cort på 3. etape, da feltet passerede Dybbølgade. Her havde den bornholmske troubadour Jens Ole Pihl hængt et stort bornholmsk flag med teksten CORT på op.

Men det er ikke kun venner, bornholmere og danskere i det hele taget, der interesserer sig for, hvad Magnus Cort fra Rønne, render rundt og laver i verdens største cykelløb. Også de store internationale medier har meldt sig på banen.

– Det vildeste var, da en journalist fra NBC kontaktede mig, som vi så sendte nogle videoer og billeder til. Det var alligevel noget af det vildeste, vi har oplevet, siger den stolte far.

Bare med at nyde det

Med så stor opmærksomhed omkring sønnen, så er det ikke meget kommunikaton, familien har nået at have med Magnus.

– Jeg har faktisk ikke rigtig fået snakket med ham endnu. Vi mødte ham lige ved bussen og fik nogle blomster, men ellers har vi bare skrevet meget kort sammen. Jeg tænker, at han har nok at se til, og vi kan jo sagtens følge med i, hvad han laver, så vi har egentlig ikke behov for at kommunikere så meget, fortæller Anders Cort.

Han er dog ikke i tvivl om, at hans søn nyder den store succes i allerhøjeste grad.

– Der er ikke nogen tvivl om, at han har fået en oplevelse for livet. Man tænker, at det er megasjovt, og det er bare med at nyde det, siger Anders Cort.

Familien Cort skal nu hjemad mod Bornholm, hvor de vil følge sønnens videre færd, når Tour de France-rytterne efter en hviledag skifter de danske landeveje ud med de franske.