'Ekstrem' hest løb en halv million hjem

10. MAJ 2022 • 10:37
Mette Holm
Journalist

Den delvis bornholmsk-ejede travhest Exstreme var tæt på at indfri alle forventninger, da et af de største travløb i Sverige, Paralympiatravet, lørdag blev afgjort på Åby-banen i Göteborg.

Extreme, derbyvinderen fra 2020, levede først og fremmest op til favoritrollen og var meget tæt på at nå vinderen, Who Is Who, oplyser Bornholms Brand Park:

– I en ellers hastig afslutning, bedst af alle, var hesten kun millimeter fra at nå vinderen, Who Is Who med kusken Örjan Kihlstrøm. De første par hundrede meter blev nok afgørende. Her endte Extreme i tredje par indvendigt i stedet for ryg bag den førende. Ved hjælp af det ekstra spor i opløbet, open stretch, blev der plads til et forrygende angreb, men der var lidt for langt frem på de sidste meter af løbet.

Der var flotte 700.000 sv. kr. i præmie for andenpladsen, Who Is Who løb af med halvanden million sv.kr.

Extreme ejes af Peter Wilhelmsen, John Sørensen, Klaus Overskov samt Thomas Kofoed Nielsen, født og opvokset i Snogebæk. De fire personer benytter staldnavnet Stald Cosmopolitan som fælles ejernavn bag Extreme.

Næste start bliver i Elitloppet, der afvikles den 29. maj og betragtes som det mest prestigefyldte sprinterløb i verden med 16 særligt inviterede travheste fra alle sportens store nationer. Da Extreme modtog invitationen som den kun femte deltager, indikerer det, at hesten kan blive en af de formodede forgrundsfigurer.

– Det er kæmpestort for dansk travløb. Danske heste, der er startet i Elitloppet, kan vel tælles på en hånd, og med en bornholmer som medejer, er det endnu større, siger Charlotte Berg, driftsleder i Bornholms Travselskab.