Cort: 'Niveauet er blevet højere alle steder'

Cort: 'Niveauet er blevet højere alle steder'
Magnus Cort har indledt året i forrygende form. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NOTITS | CYKELSPORT | 3. MAR 2023 • 06:18
Af:
Ritzau
NOTITS | CYKELSPORT
3. MAR 2023 • 06:18

Både Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar er i storform før Paris-Nice. Den tid, hvor Tour de France-ryttere brugte foråret til at træde benene i gang, er forbi.

Kalenderen er kun akkurat overgået til forår, men der er en snert af Tour de France over etapeløbet Paris-Nice, der begynder søndag.

Ikke blot tørner rivalerne Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar sammen i forårets første og formentlig eneste duel. Begge er tilsyneladende også allerede i en forfatning, der er en fransk sommer værdig.

Den tid, hvor Tour de France-stjernerne brugte forårsmånederne til at træde benene i gang og bygge formen op, er forbi. Nu kommer selv de største navne blæsende ud fra vinterpausen.

- Det er en generel tendens. Det er fuldstændig vanvittigt, hvor meget rytterne i dag træner om vinteren, siger Trek-sportsdirektør Kim Andersen.

- Før i tiden sagde man, at nogle ryttere skulle have nogle løb i benene for at kunne gøre det godt. Men folk som Pogacar og Vingegaard kan komme og være klar fra dag et, og det skyldes selvfølgelig også, at de er så unge, siger han.

Tallene taler for sig selv. Pogacar vandt sine tre første løb i sæsonen og har allerede kørt først over stregen fire gange. Vingegaards indsats i det spanske etapeløb O Gran Camiño mindede om en magtdemonstration.

Der er en verden til forskel til dengang, hvor Jan Ullrich kunne åbne sæsonen med flere kilos overvægt, og hvor Andy Schleck trillede gennem foråret i adstadigt tempo, fordi sæsonen kun handlede om at få succes i juli.

- Før min tid har der nok været perioder, hvor man har taget det mere roligt og haft mere tid til at nyde livet, end man har i dag, siger Magnus Cort, der også har indledt året i forrygende form.

- Niveauet er blevet højere alle steder. Også for de største stjerner gælder, at det ikke er nok at være stærk en eller to gange i sæsonen.

- De skal have flere formtoppe i løbet af året, og de lever seriøst stort set hele året rundt, påpeger Cort.

Hvor alvorligt de store navne i dag tager de tidlige forårsløb, viser det faktum, at Vingegaard allerede har været på årets første højdetræningslejr på Teide-vulkanen på Tenerife.

Om det var de ekstra røde blodlegemer eller den ret begrænsede modstand, der gav ham tre sejre ud af tre mulige i premiereløbet, må stå hen i det uvisse.

Men den danske Tour-vinder har tydeligvis fået smag for at jagte sejre hele året.

- Jeg har en stor ambition om at vinde, og min form er virkelig god. Det var den ideelle opvarmning til Paris-Nice, som Vingegaard sagde i en meddelelse fra Jumbo-Visma efter den vellykkede sæsonpremiere.

Pogacar erklærer blot, at han er i endnu bedre form, end han havde regnet med. Og imens rivalerne hvæsser knivene, kigger andre på med lige dele undren og beundring.

- Hvis det var min rytter, ville jeg nok bede ham om at slappe lidt af. Det er helt utroligt, hvor stærkt der bliver kørt allerede. For sådan en som mig, der har været med i så mange år, virker det voldsomt, siger Kim Andersen.

- Alle træner mere, end de nogensinde har gjort. Og du skal hele tiden slå dine egne rekorder bare for at kunne følge med i feltet. Det er en udvikling, man ikke kan se en ende på, lyder det fra den erfarne sportsdirektør.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag eftermiddag - tirsdag morgen: Du sparer mere end 68 kr., hvis du lader din elbil tirsdag kl. 01-02-03 i stedet for mandag kl. 17-18-19. Rent praktisk tanker du 200 km for 65 kr. Med andre ord: Efter midnat er det ’noget’ billigere. Opdateret 13.14. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning