Anna fra Nexø vinder guld til sjællandsmesterskaberne

Anna fra Nexø vinder guld til sjællandsmesterskaberne
12-årige Anna Elisabeth Borgenholt Knudsen kunne tage den store pokal med hjem fra sjællandsmesterskaberne. Her ses hun med sine to trænere, René Lund og Morten Grundsøe, fra Nexø Tennis Klub. Privatfoto
NYHED | HØRSHOLM/RUNGSTED | ABONNENT | 11. DEC 2021 • 19:29
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | HØRSHOLM/RUNGSTED | ABONNENT
11. DEC 2021 • 19:29

Lørdag vandt Anna Elisabeth Borgenholt Knudsen fra Nexø Tennis Klub finalen til Sjællandsmesterskaberne indendørs i U12 pigesingle kategori 4. Dermed er nexøboen nu dobbelt sjællandsmester, da hun i sommers vandt turneringen udendørs.


– Jeg er megastolt, fordi hende jeg spillede mod spillede super godt, og det var også en meget tæt og lige kamp.

Det er en meget glad 12-årig tennispige, som Tidende taler med over telefonen lørdag aften.

Anna Elisabeth Borgenholt Knudsen er i Tivoli sammen med sin familie for at fejre sejren ved sjællandsmesterskaberne, som kom i hus efter en tæt finale mod Milla Torp-Milojevic fra Roskilde Tennis Klub med cifrene 0-4, 4-2, 10-6 (matchtiebreak).

Vanvittigt comeback

Selvom Nexø-spilleren fik et "æg" i første sæt, var det ikke noget, der fik hende til at give op.

– Jeg tænkte, at jeg sagtens kunne komme tilbage, fordi hun jo kun havde vundet halvdelen af kampen reelt set, siger Anna, som forklarer den dårlige start med, at hun kom til at lave for mange dobbeltfejl i nettet.

I andet sæt var serven dog blevet lidt mere varm, og samtidig begyndte modstanderen at gå lidt ned rent psykisk.

– Hun snakkede meget med sig selv, da der gik noget galt, og jeg holdt bare hovedet koldt og havde overskud og tænkte sådan "næste bold" og bare prøvede at lade hende lave fejlene og sådan noget, fortæller Anna.

Annas træner, René Lund fra Nexø Tennis Klub, var taget med til finalen for at bakke den unge spiller op, og han er imponeret over den præstation, som den unge spiller leverede.

– Det er jo unikt. Hun taber første sæt 4-0 mod en på papiret bedre modstander end hende. Det er vanvittigt, at hun vender den kamp og vinder 2. sæt og matchtiebreaken, siger han.

Hun er virkelig kølig. Det er vildt at opleve hende

René Lund, Annas træner

– Hun er virkelig kølig. Det er vildt at opleve hende, siger han og fortæller, at der til finalen var opbakning fra 20-25 mennesker fra Nexø Tennis Klub, heriblandt Morten Grundsøe, som også er træner for Anna.

Har fået sponsorat

Anna Elisabeth Borgenholt Knudsen har ikke flere turneringer i kalenderen resten af året, men hun regner med at deltage i endnu flere turneringer næste år, da hun har fået et sponsorat fra Danbolig, som betaler noget af rejseudgifterne.

De fleste turneringer spilles nemlig ovre.

– Jeg tænker at tage til mange flere turneringer, så jeg kan få mange flere point på ranglisten, siger den ambitiøse spiller, som efter nytår skal dyste mod U14-spillere.

Anna Elisabeth Borgenholt Knudsen vandt en tæt finale mod Milla Torp-Milojevic fra Roskilde Tennis Klub med cifrene 0-4, 4-2, 10-6 (matchtiebreak). Kampen blev spillet i Hørsholm/Rungsted. Privatfoto