49-årig scorede 10 mål i Viking-triumf

Alderspræsident Kenneth Sørensen stod for 10 af Vikings 29 mål i dagens opgør mod KFUM 2. Foto: Jesper Gynther
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 15. JAN 2022 • 15:00
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
15. JAN 2022 • 15:00

Det var veteranen Kenneth Sørensen, som blev topscorer, da Viking Rønne Håndbold lørdag mødte KFUM.

Der var lagt op til en tæt dyst lørdag middag i Rønne Idrætshal, da Viking Rønne Håndbold og KFUM 2 for anden gang i sæsonen skulle møde hinanden. Det første opgør vandt københavnerne på hjemmebane med 32-27, men siden da har rønneboerne løftet deres spil, så ambitionen for de zebrastribede var at få revanche.

Et af de store spørgsmål inden kampen var dog, hvem der skulle score målene for Viking, da holdets to topscorere, Tobias Thisen og Anton Kure, begge sad over. Svaret kom allerede i 1. halvleg, for her bragede Vikings alderspræsident, 49-årige Kenneth Sørensen, bolden i kassen hele seks gange fra sin primære position som venstre back. Dermed havde han en stor andel i, at pausestillingen stod 13-13.

Efter pausen fortsatte Kenneth Sørensen med at imponere, og med sin niende scoring bragte han Viking foran 18-17 efter 42 minutter, da han med et flot underhåndskast kanonerede bolden direkte op i det venstre målkryds. Efter 50 minutter scorede han sit 10. og sidste mål til 24-21, og den føring blev aldrig indhentet. Viking endte således med at vinde kampen 29-26.

Efter en flot indsats modtog Kenneth Sørensen en præmie efter kampen. Foto: Jesper Gynther

Ikke trænet siden jul

Topscorer Kenneth Sørensen blev kåret som kampens spiller, og han er da også godt tilfreds med sin indsats.

– Jeg ramte formen i dag, åbenbart, fortæller han til Tidende og afslører, at han ellers ikke har været til træning, siden holdet gik på juleferie.

Han giver samtidig en stor del af æren for sine 10 mål til sine holdkammerater.

– Jeg har nogle gode medspillere. De er gode til at spille mig op, og de kæmper alle sammen. Jeg synes, det er en holdsejr i dag, så det er super godt, siger han og kalder opgøret en "super spændende kamp".

– Vi går til stålet alle sammen, og det gør modstanderen også, og vi står godt til hinanden. Jeg tror bare, at vi er heldige, at vi trækker det længste strå den her gang, siger han.

Han forklarer desuden, at grunden til, at han som 49-årig stadig spiller håndbold, er, at det er en god måde for ham at holde sig i god form på. Men om han kommer til at score 10 mål igen i næste kamp, ved han ikke, for normalt er det ikke ham, der står for Vikings afslutninger.

– Når Tobias (Thisen, red.) er her, så er det jo ham, der tager skudene, for han er vores skytte, siger Kenneth Sørensen, som får ros af sin træner, Lars Trust, for at tage over i fraværet af de normale topscorere Tobias Thisen og Anton Kure.

– Jeg glæder mig over, at der bare er en ny, der stepper op, og som tager depechen og scorer målene i dag. Det er vel sådan en kvalitet, man holder øje med på et hold, at holdet ikke falder sammen, fordi den nuværende stjerne ikke lige spiller den dag, siger Viking-træneren.

Målvogter Jeppe Dahl begyndte og sluttede kampen med at være på banen. Han delte spilletiden med Vikings anden keeper, Frederik Hansen. Begge stod for flere afgørende redninger. Foto: Jesper Gynther

17-årige står "pivgodt"

Det var dog ikke kun holdets erfarne spillere, som viste sig flot frem i kampen. Også de alleryngste - de to målvogtere Frederik Hansen og Jeppe Dahl, som er 32 år yngre end Kenneth Sørensen - havde stor andel i sejren, da de begge stod for flere afgørende redninger. De får derfor også rosende ord med på vejen af Vikings træner, Lars Trust.

– De står pivgodt begge to. Og de er kun 17 år gamle, det er jo fantastisk, siger Lars Trust, som erkender, at det er svært for ham at vælge, hvem der skal være på banen af de to, da de begge står rigtig godt.

– Hvor ville jeg gerne have en målmandstræner, som kunne tage de valg, siger Lars Trust, som i øvrigt mener, at sejren over KFUM skyldes, at Viking formåede at spille alle 60 minutter uden udfald.

– For mig at se er det en holdindsats, som varer hele kampen i stedet for at slå op i banen (som Viking ellers har gjort i tidligere kampe i sæsonen, red.). Vi skyder lidt ved siden af og lidt over, men det gør alle jo. Det tilskriver jeg ikke manglende koncentration, det er bare sådan, det er at spille, siger Lars Trust, som især glæder sig over sejren, da det skete mod en modstander, som eftersigende havde taget flere 1. holdsspillere med.

– Som jeg lige kan se det, er der en enkelt genganger fra deres hold, som vi spillede mod derover. Alle andre er 1. holdsspillere, som de har taget med, så jeg tænker, at de godt ville have haft pointene med også. Og sådan spillede de sandelig også. Det er virkelig et dygtigt hold, vi spiller mod i dag, siger Viking-trænernen, som vurderer, at modstanderne blev frusteret, da der mangler 12-14 minutter af kampen, da de indser, at det bliver sværere at vinde kampen, end de havde regnet med.

– Og det er jo så der, at vi holder ved og holder snuden i sporet, siger en tilfreds Lars Trust, som også glæder sig over, at der i dagens kamp var to dommere påsat, hvilket gjorde kendelserne bedre.

Vikings træner, Lars Trust, fortæller, at holdet kun har trænet én gang efter jul. Det var i tirsdags, hvor der var 9-10 spillere, der var mødt op. I torsdags skulle holdet også have trænet, men det blev droppet, så man kunne se Danmarks herrelandshold spille EM-kamp i fjernsynet. Foto: Jesper Gynther

1: Bastian Thisesen

2 minutters udvisninger: