Nu er det tid til at fiske

FISKEKALENDEREN.DK • GRATIS

Nu er det tid til at fiske

ANNONCE: Har du nogensinde undret dig over, hvornår det er bedst at fiske efter aborre? Eller hvad med torsk? Hvis du har svært ved at få noget på krogen, så kan det være, du skal omlægge din strategi og planlægge efter sæsonen. Jo mere du ved om fiskebestanden, og hvilken tid på året de er flest, jo bedre kan du planlægge din fisketur. Men en online fiskekalender kan du blive meget klogere på de fisk, du ønsker at fange.

Vinden blæser mildt, vandet er stille, og der er ikke et øje i miles omkreds. Du er helt alene i dine vaders lidt fra kysten, og der er ikke noget sted i verden, du hellere vil være. Mågerne cirkler omkring dig, men de går lige så forgæves som dig, fordi du fanger jo ikke noget. Har du husket at kigge i din online fiskekalender? Det må jo være derfor, du ikke har fået noget på krogen endnu.

En ting er at vide, hvor man skal fange sine fisk henne. Måske har du fået nogle gode råd fra de lokale. Gå over til der, hvor der er strøm, siger de måske. Men du fanger stadig ikke noget. Det er, fordi du skal fiske efter fiskesæsonen. Men en online fiskekalender kan du tilpasse dit fiskeår de fisk, der er flest af i visse perioder. Det betyder, at du kan få fisk at spise hver dag i året, hvis du timer dine fisketure helt rigtigt.

Optimer dine fangstforhold

Der findes masser af fisk i de danske farvande, og hvis du ønsker at tage del i havets store tagselvbord, så kan du fiske hele året rundt. Men det er langt fra alle fisk, der kan fanges året rundt. Er du mest til makrel, kan det være en god idé at planlægge til sensommeren og efteråret. På den måde kan du forberede dit makrelfiskeri, så du kan få makrel hen over vinteren.

Hvad med din nytårstorsk? Hvornår skal du fange den? Torsk er en af de mest sejlivede fisk derude, og du kan faktisk fange din nytårstorsk på dagen, hvis du er rigtig frisk. Det er en fisk, som holder sig i de køligere farvande, og det er kun i de sene sommermåneder, der ikke er så mange torsk at fange. Det betyder, at du kan servere den friskeste nytårstorsk, som dine nytårsgæster nogensinde har smagt. Det er da noget, som de sent vil glemme.

Fra det almindelige til det eksklusive

Der findes fisk som ålekvabbe og kulmule, som du kan fange hele året, men det lyder ikke rigtigt som noget, du kan servere for nogen, medmindre vi taler om en episode af Nak og Æd. Klassikere på middagsbordet som aborre, ål og havørred er bedst af fange om foråret og sommeren, og det samme gælder for rødspætten.

Hvis du vil være virkelig eksklusiv, kan du time din sæson efter laksen, men her skal du i høj grad finde det rigtige sted at stå. I nogle af de vestjyske vandløb kan det sagtens lade sig gøre af fange laks, men det er sjældent, så du skal have heldet med dig i nogle få måneder. Til gengæld vil det være en historie, du kan fortælle dine fiskevenner.

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.