Gulvafhøvling eller gulvafslibning?

GULVAFSLIBNINGSGUIDE.DK/ • GRATIS

Gulvafhøvling eller gulvafslibning?

Hvad er forskellen på gulvafhøvling og gulvafslibning? Gulvafhøvling består som navnet siger, at afhøvling af gulvet, dvs. der fjernes et par millimeter af træet. Denne metode bruges næsten ikke mere, da der er en grænse for, hvor mange gange man kan afhøvle gulvet for der ikke er mere træ tilbage. Har gulvet fået en alvorlig skade, kan gulvafhøvling dog som oftest rette op på det.

Gulvafslibning er den ”milde” form for gulvrenovering. Her kører man frem og tilbage over gulvet med en roterende gulvslibermaskine, der med sandpapir sliber gulvet. Første kørsel sker med det grove sandpapir og derefter fortsætter man med finere og finere sandpapir, indtil den ønskede finish er opnået. En gulvafslibning af et trægulv kan udføres mange gange i gulvets levetid fordi det kun er ganske lidt af træet, der fjernes hver gang.

Få 3 gratis tilbud på gulvafslibning

Hvis dine trægulve trænger til at blive renoveret, så bør du bestille 3 tilbud på gulvopgaven. Det gøres nemmest på nettet, hvor flere tjenester tilbyder at indhente 3 tilbud indenfor forskellige håndværkerfagområder f.eks. maler, murer, isolering, anlægsgartner og gulvafslibning. På både Gulvafslibningsguide.dk og 3gulvafslibningstilbud.dk finder du en formular som du udfylder med information om, hvad og hvor meget, du skal have afslebet. Når formularen er sendt ind, går der max 2 dage, så bliver du kontaktet af gulvfirmaer med hver deres gode tilbud.

At bestille 3 tilbud på denne måde er fuldstændig gratis og uforpligtende for dig, dvs. du er ikke tvunget til at skulle acceptere nogle af de tilbud du får, hvis ikke du synes om dem. Gulvfirmaerne er udmærket klar over, at de er i konkurrence med to andre gulvfirmaer om opgaven, så de sammensætter altid nogle ekstra skarpe tilbud, der kommer dig til gode. Vælger du et tilbud, er det blot at aftale med den pågældende gulvmand, om hvornår opgaven skal løses.

Efterbehandling af trægulve

Husk også, at gulvrenovering ikke kun består at gulvafslibning – gulvet skal også efterbehandles. Der findes flere forskellige typer:

  • Olie

  • Lud

  • Lak

  • Maling

  • Sæbe


I samarbejde med gulvfirmaet kan I finde ud af, hvilken efterbehandling der er den bedste til dine trægulve. Hver overflade har sine fordele og ulemper, og der er mange forskellige parametre, der kan have indflydelse på valget bl.a. træsorten, trafikken på gulvet, farveønsker og krav til rengøring og vedligeholdelse.

Gør-det-selv gulvafslibning

I ethvert byggemarked kan man gå ind fra gaden og leje en gulvslibermaskiner og det kan være fristende at leje sådan en maskine og gå i gang med at give trægulvene en ordentlig omgang. Lyt til et godt råd: – Gør det ikke! Utallige trægulve har gennem tiden været tæt på at blive ødelagt på grund af glade amatørers forsøg ud i kunsten at slibe gulve. Det er meget sværere at bruge en gulvsliber korrekt end man skulle tro, og man bør derfor altid lade en fagmand med erfaringen og det rigtige udstyr, udføre opgaven.

Det samme gælder efterbehandlingen, hvor det heller ikke er lige meget, hvilken type overfladebehandling man vælger i forhold til den trætype gulvet er udført i. Det er ikke alle træsorter, der kan tåle alle typer af overfladebehandling. Få derfor 3 gratis tilbud på en professionel gulvmand til både gulvafslibning og efterbehandling – det betaler sig.

66-årig testet positiv for cannabis
8. MAR 2021 • 10:15 • GRATIS

66-årig testet positiv for cannabis

Klip i kortet i Østerlars
8. MAR 2021 • 10:12 • GRATIS

Klip i kortet i Østerlars

Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.