Venstres affære om loge får bestyrelsesmedlem til at gå

Venstres affære om loge får bestyrelsesmedlem til at gå
Vibeke Møller Jensen i sin periode som formand for Venstre Bornholm. Ved siden af hende Erik A. Larsen, der nu spiller en utilsigtet birolle i, at Vibeke Møller Jensen har forladt partiforeningens bestyrelse. Foto: Jens-Erik Larsen
NYHED | ABONNENT | 11. JUN 2024 • 19:00
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
11. JUN 2024 • 19:00

Vibeke Møller Jensen har forladt bestyrelsen for Venstre Bornholm efter striden om påståede lækager i Odd Fellow Logen. Hans værdier er uforenelige med mine, siger hun om Venstres lokalformand Michael Hornshøj.

Vibeke Møller Jensen er ikke længere medlem af bestyrelsen for Venstre Bornholm.

Den tidligere lokalformand har forladt sin plads i partiforeningens bestyrelse, fordi hun ikke ønsker at arbejde sammen med lokalformand Michael Hornshøj.

Vibeke Møller Jensen trækker sig, efter at mails har peget på, at Michael Hornshøj ved bestyrelsesmødet i Venstre Bornholm den 21. maj beskyldte tidligere medlem af kommunalbestyrelsen Erik A. Larsen for at lække informationer fra Venstre Bornholm i Odd Fellow Logen.

Da Michael Hornshøj mandag afviste nogensinde at have rettet den beskyldning mod Erik A. Larsen, havde Vibeke Møller Jensen allerede været ude af bestyrelsen i tre dage. Hun meddelte sit farvel til Venstre Bornholms bestyrelse i fredags.

– Jeg har meldt mig ud af Venstre Bornholms bestyrelse, fordi der er så store forskelle på mine værdier og det, som jeg oplever i kommuneforeningens bestyrelse under Michael Hornshøj, siger Vibeke Møller Jensen.

– Jeg har ikke tillid til Michael, og jeg kan ikke med hans lederevner. Jeg melder mig ikke ud af Venstre, for jeg har været medlem siden firserne. Men min tid i bestyrelsen under Michael slutter nu, siger hun.

Vibeke Møller Jensen siger, at det ikke ændrer hendes beslutning, at Michael Hornshøj ved et mæglingsmøde mandag aften benægtede nogensinde at have beskyldt Erik A. Larsen for at lække informationer i Odd Fellow Logen.

Det forholder sig nærmere modsat.

– Jeg meldte mig ud, før Michael benægtede, at han havde rettet de beskyldninger mod Erik A. Larsen. For mig viser det yderligere, at jeg ikke kan have tillid til ham, siger hun.

– Jeg har ikke lyst til at uddybe det, men min tid i bestyrelsen under Michael Hornshøj slutter nu, siger Vibeke Møller Jensen.

– Hensynet til partiet vejer tungere end mine personlige interesser. For mig gælder det liberale livssyn, og det finder jeg over hovedet ikke i kommuneforeningens bestyrelse lige nu.

Michael Hornshøj ønsker ikke at kommentere Vibeke Møller Jensens farvel til Venstre Bornholms bestyrelse. Han oplyser udelukkende, at suppleanten Else Merete Knoop træder ind i bestyrelsen i stedet.