Forlanger undskyldning: Jeg kan forlade Venstre på mandag

Forlanger undskyldning: Jeg kan forlade Venstre på mandag
NYHED | ABONNENT | 6. JUN 2024 • 19:00
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
6. JUN 2024 • 19:00

Erik A. Larsen giver Venstre Bornholm-formand Michael Hornshøj tid til på mandag til at undskylde den beskyldning om at lække informationer i Odd Fellow Logen, som Michael Hornshøj har rettet mod Erik A. Larsen i Venstre Bornholms bestyrelse. Kommer undskyldningen ikke, melder jeg mig ud af partiet, siger Erik A. Larsen.

Ældrerådets formand og tidligere medlem af kommunalbestyrelsen Erik A. Larsen gav torsdag et ultimatum til Venstre Bornholm-formand Michael Hornshøj:

Giv mig en skriftlig og offentlig undskyldning inden mandag klokken 12. I modsatte fald melder jeg mig ud af Venstre, lød budskabet torsdag middag i en mail fra Erik A. Larsen til Michael Hornshøj.

Som Tidende tidligere har afdækket, kommer Erik A. Larsens ultimatium, efter at Michael Hornshøj den 21. maj fortalte bestyrelsen for Venstre Bornholm, at Erik A. Larsen har lækket Venstre-informationer i Odd Fellow Logen.

Det benægter Erik A. Larsen, der både holder sig til, at han ikke er medlem af bestyrelsen i Venstre Bornholm og til, at det ikke er tilladt at tale om politik i logen, hvor han har været medlem de seneste syv år.

Ifølge Michael Hornshøjs fortælling til Venstre-bestyrelsen var han selv blevet advaret om de påståede lækager af folketingsmedlem Peter Juel-Jensen, der skulle have hørt om dem fra et unavngivent medlem af logen.

Peter Juel-Jensen afviser imidlertid, at nogen af delene har fundet sted. Dermed er det ikke muligt at verificere påstanden om lækager, og derfor forlanger Erik A. Larsen nu en offentlig undskyldning.

– Jeg har ikke hørt fra Michael Hornshøj efter den mail, som jeg sendte ham i sidste uge. Ikke et eneste ord, siger Erik A. Larsen.

– Nu gør jeg det, at jeg sender ham en mail mere. Her vil jeg fortælle, at hvis han ikke undskylder og trækker sine beskyldninger tilbage senest på mandag klokken 12, er jeg ikke længere medlem af Venstre så længe han er formand, siger han.

– Undskyldningen skal være skiftlig og offentlig. Det er ikke nok, at han ringer. Beskyldningen mod mig har jo stået i avisen.

– Jeg kan ikke være medlem af et parti, hvor formanden udsætter et medlem for påstande, der ikke er sande, og som han ikke kan verificere, siger Erik A. Larsen.

Det mangeårige medlem af Venstre har også overvejet andre skridt, men droppet dem igen.

– Jeg gider ikke at bruge kræfter på en injuriesag, selvom jeg nok egentlig godt kunne vinde den. Det er der i hvert fald nogle kloge folk, der har sagt, siger Erik A. Lasren.

Michael Hornshøj bekræfter, at han torsdag fik en mail fra Erik A. Larsen.

– Jeg har skimmet den igennem, men jeg har ingen kommentarer, siger Michael Hornshøj.

Vil du give Erik A. Larsen den undskyldning, som han forlanger?

– Ingen kommentarer.