Venstre-top greb ind: Erik A bliver i partiet

Venstre-top greb ind: Erik A bliver i partiet
Frem med fejekosten: Venstre sendte eks-statsministrene Fogh og Løkkes højre hånd gennem 10 år, tidligere partisekretær Jens Skipper Rasmussen, til Bornholm for at mægle i konflikten mellem Erik A. Larsen og partiets lokalformand Michael Hornshøj. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 11. JUN 2024 • 19:00
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
11. JUN 2024 • 19:00

Venstres landsorganisation sendte Fogh og Løkkes højre hånd gennem 10 år til Bornholm for at mægle i konflikten mellem Erik A. Larsen og lokalformand Michael Hornshøj, der nu benægter nogensinde at have beskyldt Erik A. Larsen for at lække Venstre-informationer i Odd Fellow Logen.

Den kulørte konflikt mellem Venstre Bornholm-formand Michael Hornshøj og Venstres tidligere medlem af kommunalbestyrelsen Erik A. Larsen blev mandag aften bilagt, efter at Venstre greb ind fra aller øverste hylde i partiet.

Jens Skipper Rasmussen, partisekretær i Venstre gennem 10 år som højre hånd og kampagneleder for eks-statsministrene Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen, blev sendt til Bornholm for at mægle i den konflikt, der opstod kort efter bestyrelsesmødet i Venstre Bornholm den 21. maj.

Mails mellem tilstedeværende ved mødet peger på, at Michael Hornshøj ved den lejlighed beskyldte Erik A. Larsen for at lække informationer fra Venstre i Odd Fellow Logen.

Det benægtede Erik A. Larsen med det samme. Under mandagens mæglingsmøde tog sagen så den drejning, at Michael Hornshøj benægtede nogensinde at have fremsat beskyldningen mod Erik A. Larsen.

Hidtil har Michael Hornshøj afvist at svare på spørgsmål om, hvad der skete ved bestyrelsesmødet. Han har henvist til, at han ikke refererer fra lukkede møder.

Den linje ændrede Michael Hornshøj imidlertid på ved mandagens mæglingsmøde med Jens Skipper Rasmussen og Erik A. Larsen.

"Uden hold i virkeligheden"

Efter at Erik A. Larsen havde forlangt en skriftlig og offentlig undskyldning og sat sit fortsatte medlemskab af Venstre på højkant, hvis den ikke kom, sendte Michael Hornshøj mandag klokken 22.21 en kortfattet pressemeddelelse ud.

Her fik Erik A. Larsen ikke nogen undskyldning. Men samtidig oplyste pressemeddelelsen, at Ældrerådets formand bliver ved at være medlem af Venstre.

I sin helhed lyder pressemeddelelsen efter de tre mænds cirka en time lange møde på Hotel Allinge:

"Mandag aften har der været afholdt møde mellem Erik A. Larsen, Michael Hornshøj og tidligere partisekretær i Venstre Jens Skipper Rasmussen."

"Venstres landsorganisation har taget initiativ til, (at) mødet afholdes. Det skete mandag aften i en god stemning."

"På mødet er parterne blevet enige om at tage afstand for de fremsatte påstande mod Erik A Larsen i Tidende, da hverken Erik eller Michael kan genkende de i Tidende fremsatte påstande, og de er uden noget hold i virkeligheden."

"På den baggrund forbliver Erik A Larsen medlem i Venstre."

"På mødet er der enighed om, at man nu ser fremad – og sætter kursen mod kommunalvalg 2025."

Ingen undskyldning

Erik A. Larsen anerkender, at han med pressemeddelelsen ikke har fået den undskyldning, som han havde forlangt.

– Michael Hornshøj påstår, at han aldrig har sagt de ting om mig. "Og jeg kan jo ikke undskylde for noget, som jeg ikke har sagt", som han sagde, siger Erik A. Larsen.

– Michael Hornshøj tager afstand fra de ting, der står i mailsene. Han siger bare også, at de mails ikke har hold i virkeligheden, siger han.

Erik A. Larsen oplyser, at mandagens møde med Michael Hornshøj og tidligere partisekretær Jens Skipper Rasmussen kom i stand, efter at han var blevet kontaktet af uddannelseschef Anton Yding fra Venstres landsorganisation.

– Anton Yding ringede til mig i fredags. Han fortalte, at landsorganisationen havde talt med Michael Hornshøj, og at de gerne ville sende en mægler, hvis vi var interesseret i at tale tingene igennem, fortæller han.

– Jeg sagde på forhånd, at hvis jeg ikke kunne blive renset for alle beskyldninger, kunne det være lige meget, siger Erik A. Larsen.

Og ingen kommentarer

Ældrerådets formand oplever at være blevet renset, selvom det er på den baggrund, at Michael Hornshøj nu siger, at han aldrig har beskyldt Erik A. Larsen for at lække Venstre-oplysninger i Odd Fellow Logen.

– Vi havde et rigtig godt og konstruktivt møde, og jeg er blevet renset. Det er vigtigt for mig, at jeg ikke fremstår som en, der render rundt med sladder, siger han.

– Jeg har fået et hav af henvendelser. Jeg tror, at der kom de første 50 mennesker op til mig, da jeg var tilforordnet ved valget i søndags.

Michael Hornshøj afviser at svare på uddybende spørgsmål om hele affæren omkring Erik A. Larsen.

– Vi er blevet enige om, at det der står i pressemeddelelsen er det, som vi går ud med. Der er dét, der står i pressemeddelelsen og ikke noget ud over det, siger han.