Sådan blev Anne Thomas socialdemokrat

NYHED | ABONNENT | 18. SEP 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
18. SEP 2023 • 05:30

Anne Thomas forstår godt, hvis nogle i Socialdemokratiet vil spørge, om den tidligere Alternativet-profil nu også virkelig er socialdemokrat. Hun har længe søgt et nyt parti og fandt det ved grundlovsmødet i sommer.

Socialdemokratiets spidskandidat vil altid være topfavorit til at blive borgmester på Bornholm. Så hvis tidligere viceborgmester Anne Thomas skal være borgmester for Socialdemokratiet, kan partiets interne valg af spidskandidat godt blive den største snublesten på vejen.

Hvem der bliver spidskandidat, afgør Socialdemokratiets generalforsamling i marts næste år. Med udsigt til et kampvalg mod partiets lokale næstformand Maria Hach og måske også andre andre kandidater har også Anne Thomas nu et halvt år til at prøve at overbevise de, der må stemme.

Modsat andre kandidater vil Anne Thomas også få brug for at overbevise i hvert fald nogle i salen om, at hun faktisk er socialdemokrat. For da hun var viceborgmester, var hun det for Alternativet.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.