S-ledelsen: Er det ikke lidt bizart?

S-ledelsen: Er det ikke lidt bizart?
– Jeg har tusind idéer, men det er jo ikke mig, der skal sidde og spekulere, siger Kasper Flygare om Jonna Nielsens exit fra S. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 23. JAN 2023 • 15:38
NYHED | ABONNENT
23. JAN 2023 • 15:38

Den socialdemokratiske partiledelse savner svar på, hvorfor Jonna Nielsen i sidste uge valgte at træde ud af partiet. Men det er op til hende selv at fortælle, hvad der har gjort udfaldet, lyder det fra næstformanden i partiet.


Det vækker stor undren i den socialdemokratiske partiforening på Bornholm, at den nu tidligere gruppeformand i kommunalbestyrelsen, Jonna Nielsen, har valgt at træde ud af partiet og blive løsgænger.

I et interview med TV 2/Bornholm fortæller den afgående lokalformand, Anette Stæhr, at hun blev meget overrasket over nyheden, der ramte offentligheden onsdag i sidste uge, og at det stadig ikke står helt klart for hende, hvad årsagen er.

– Jeg prøvede også at sige til Jonna, at jeg synes, hun skulle overveje det en ekstra gang. For når man har været medlem af et parti i så mange år, synes jeg, det kræver ekstra overvejelse. Men hun havde taget sin beslutning, siger Anette Stæhr til TV 2/Bornholm.

Hun ærgrer sig samtidig over, at Jonna Nielsen ikke valgte at blive og kæmpe for partiet.

Kender ikke årsagen

Indtil videre har Jonna Nielsen ikke villet uddybe sit brud med Socialdemokratiet synderligt meget.

Den hidtige ordlyd er, at det handler om den interne drøftelse om partiets fremtid samt de overordnede initiativer for partiet og den diskussion, som man har om valgprogrammet.

I pressemeddelelsen oplyser Jonna Nielsen, at de manglende detaljer blandt andet skyldes, at hun er socialdemokrat af hjertet og derfor ikke har lyst til at smække med døren. Men organisationen i partiet kunne godt ønske sig en mere uddydende forklaring. Eller faktisk bare en forklaring i det hele taget, fortæller næstformand for Socialdemokratiet på Bornholm, Kasper Flygare.

– Er det ikke lidt bizart, at man ikke kender årsagen? Jeg forstår ikke, hvorfor Jonna ikke fortæller, hvad der har irriteret hende. Jeg må indrømme, at som næstformand i partiet er det meget mærkeligt, at man har en gruppeformand som stopper, og der ikke er nogen forklaring til, hvorfor hun melder sig ud, siger Kasper Flygare, til Tidende.

Så du har ikke fået en forklaring fra Jonna Nielsen?

– Nej, jeg har ikke fået at vide, hvorfor hun melder sig ud af partiet. Og jeg er i det hele taget i tvivl om, hvorvidt der er en forklaring på det.

Har du en idé om, hvad det kunne være?

– Jeg har tusind idéer, men det er jo ikke mig, der skal sidde og spekulere. Vi har alle sammen en gang imellem lyst til at kloge os på, hvad andre tænker, men det skal man lade være med. Og jeg ved det helt ærligt ikke. Jeg kan ikke sige, hvad det var, der gjorde, at Jonna blev løsgænger.

Vil ikke gisne

Tidende har mandag forsøgt at få en kommentar fra Jonna Nielsen, men det har ikke været muligt.

Og indtil den tidligere gruppeformand kommer med en uddybende forklaring til sin udmeldelse, får man ikke Kasper Flygare til at gisne om, hvor årsagen skal findes.

– I bund og grund synes jeg, det er Jonna selv, der skal sige det. Alt andet er bare spekulationer. Selv hvis jeg havde vidst det, havde jeg tænkt, at det er Jonnas opgave at forklare jer det. Hvis hun vælger at gå, må hun jo vide, hvad det er, og det må også være hende, der kan forklare det.

– Nogle gange kan man også tro, at man ved noget, og så viser det sig at være en helt anden årsag. Det er altid smartest, at det er dem, der tager beslutningen, der fortæller, hvorfor de tager den, Men vi kunne rigtig godt tænke os at vide, hvad det handler om, siger næstformanden.

Jonna Nielsen fortalte i sidste uge, at hun fremadrettet regner med at støtte sig til S-gruppen som en form for kompas, selvom hun nu er blevet løsgænger i kommunalbestyrelsen.

– Jeg kan ikke forestille mig andet, for det er jo stadig til den side, at mine holdninger ligger. Så jeg tror, at jeg overvejende vil stemme det samme som de andre, men jeg kan jo samtidig kun stemme ud fra min egen mavefornemmelse. Og nu skal jeg jo kun holde gruppemøder med mig selv, sagde hun.HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?