Midlertidigt militært område etableres i Rønne

Midlertidigt militært område etableres i Rønne
NOTITS | RØNNE
19. MAJ 2022 • 14:45

Bornholms Politi har sammen med Forsvaret indgået en aftale om etablering af et midlertidigt militært område ved Bornholms Lufthavn.

Det fremgår af en pressemeddelelse, at området skal fungere som militært område fra den 24. maj klokken 08.00, og det ophæves igen samme dag klokken 16.00.

Aftalen sker på baggrund af den dansk-amerikanske øvelse, der skal foregå på Bornholm, hvor formålet er at træne den fælles dansk-amerikanske planlægning og gennemførelse af en såkaldt HIRAIN, som er en øvelse, hvor der indsættes tropper i en hurtig operation med et transportfly.

Øvelsen, der er en del af den såkaldte DEFENDER-Europe 22-øvelse, har været under planlægning i mere end et år, og den er ikke udtryk for, at der er en øget militær trussel mod Bornholm eller resten af Danmark - ligesom den heller ikke har sammenhæng til den nuværende sikkerhedspolitiske situation.

– Den nuværende situation har dog bekræftet nødvendigheden af en stærk og sammenhængende alliance. Derfor er det vigtigt, at Danmark og USA træner sammen, står der på Forsvarets hjemmeside.