Meningsmåling: Kristendemokraterne står til at ryge ud

NYHED | 28. NOV 2023 • 17:42
NYHED
28. NOV 2023 • 17:42

Ligesom i september peger meningsmåling på blåt flertal i kommunalbestyrelsen.

TV2 Bornholm oplyser, at en ny meningsmåling foretaget af Jysk Analyse viser, at et kommunalvalg i morgen ville betyde, at Kristendemokraterne ville miste sit enlige mandat, som Bjarne Hartung Kirkegaard gennem mange år har siddet solidt på, og ryge ud af kommunalbestyrelsen .

Partiet har ellers en mere end 30 års ubrudt historie for at få lige præcis ét mandat ved lokalvalg på Bornholm.

Yderligere kan tv-stationen oplyse, at meningsmålingen – igen – viser, at et valg ville medføre et blåt flertal på 12 mandater i kommunalbestyrelsen.

Ved seneste meningsmåling foretaget i september var der ligeledes blåt flertal, men der er sket ændringer, oplyser TV2 Bornholm, for mens Konservative og Venstre går frem med to mandater hver, står Dansk Folkeparti til at miste to mandater.

S størst

Enhedslistens skæbne i den helt nye måling ligner også den fra september, idet partiet, som i dag er det største i kommunalbestyrelsen, også er det, som står til at miste flest mandater, nemlig fire ud af syv.

Rød blok står ifølge meningsmålingen til at få 11 mandater i alt, idet Socialdemokratiet går frem med to og med seks mandater ville blive det største parti i kommunalbestyrelsen, fortæller tv-stationen, som også oplyser, at et kommunalvalg nu ville sikre et mandat til Liberal Alliance, som ved målingen i september ikke stod til at få noget, ligesom også Socialistisk Folkeparti, som ej heller er repræsenteret i dag, ville få to mandater ifølge målingen.

Bornholmerlisten, som har to mandater i kommunalbestyrelsen, stiller ikke op til næste kommunalvalg.  

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 01-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Fredag: Jævnt kedelige og homogene priser resten af fredagen. Spring kogespidsen (kl. 17-21) over – den er dyr - hvis du kan. Ellers er det hip som hap. Prisforskellen denne fredag torsdag mellem det kvartalsfastsatte produkt til det variable timeprisprodukt er 21%.  Opdateret kl. 00.14. Næste opdatering kl. 13.14.

Bornholms energi og forsyning