Kommunaldirektør: Opbremsning et udtryk for situationens alvor

Kommunaldirektør: Opbremsning et udtryk for situationens alvor
Direktionen med kommunaldirektør Sine Sunesen (forrest) i spidsen anbefaler, at man træder på bremsen og holder lidt mere på pengene. Arkivfoto: Jacob Jepsen
NYHED | ABONNENT | 12. SEP 2023 • 19:00
NYHED | ABONNENT
12. SEP 2023 • 19:00

Kommunens direktion opfordrer til, at der trædes på forbrugsbremsen, hvis der skal genoprettes en sund kassebeholdning. Det er nødvendigt af hensyn til situationens alvor, forklarer kommunaldirektøren.

Advarselslamperne blinker i regionskommunen.

Kassebeholdningen er faldet så meget, at kommunens direktion anbefaler politikerne at træde på bremsen. Det fremgår af dagsordenen til økonomi- og klimaudvalgets møde onsdag.

Af sagsfremstillingen fremgår det, at kommunens kassebeholdning er faldet det seneste år, og at den gennemsnitlige beholdning over de seneste 365 dage dermed også er faldet. Estimater over udviklingen i kassebeholdningen viser, at den gennemsnitlige beholdning over 365 dage vil falde til under målsætningen på 75 millioner kroner. Udviklingen er særligt bekymrende i forhold til at overholde den såkaldte kassekreditregel, der betyder, at kommunens gennemsnitlige likviditet over de seneste 12 måneder skal være positiv.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.