Ikke en lyd fra Rusland: 'De er pressede lige nu'

Ikke en lyd fra Rusland: 'De er pressede lige nu'
Amerikanske fly landede af flere omgange i Bornholms Lufthavn. Foto: Presse-fotos.dk
NYHED | ABONNENT | 26. SEP 2023 • 19:00
NYHED | ABONNENT
26. SEP 2023 • 19:00

Udenrigsministeriet har ikke kendskab til internationale reaktioner eller henvendelser til Danmark vedrørende sidste uges militærøvelse på Bornholm, hvor amerikansk militær øvede transport og opsætning af et missilsystem. Ifølge to kendere kan det skyldes travlhed på den russiske ambassade.

Da amerikanske soldater i maj sidste år simulerede en raketaffyring fra Bornholms Lufthavn, var den russiske ambassadør i Danmark, Vladimir Barbin, ikke sen til advare mod at sende missiler til Bornholm.

– Det kan ses som et skridt mod at ændre Bornholm fra en fredsø til et potentielt militært brohoved, sagde ambassadøren til TV 2 dagen før øvelsen, hvor han samtidig tilføjede, at øvelsen kun var med til at 'bidrage til en stigning i spændingerne i dette område af Østersøen'.

I sidste uge var det amerikanske militær igen til stede på Bornholm, hvor cirka 20 amerikanske soldater øvede transport og opstilling af standardmissilsystemet SM-6. Det danske udenrigsministerium oplyser imidlertid til Bornholms Tidende, at der denne gang ikke har været nogle reaktioner.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 04-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Mandag: Højt prisniveau fra dagens begyndelse. Allerede kl. 08 overhaler Det Frie Valg (variabel timepris) Det Enkle Valg (fast kvartalspris). Over døgnet er dog der ikke forskel på de to produkter. Brug strømmen efter kl. 21, hvor vi kommer under 3 kr./kWh alt inkl. Opdateret 00.14. Næste opdatering kl. 13.20.

Bornholms energi og forsyning