Gult og blåt hærværk mod russernes monument i Allinge

Gult og blåt hærværk mod russernes monument i Allinge
Foto: Presse-fotos.dk
NYHED | ALLINGE
9. MAJ 2022 • 06:19
Henrik Nielsen
Journalist

Der er begået hærværk mod det monument på Allinge Kirkegård, der hædrer de sovjetsoldater, som ligger begravet på kirkegården.

Det fortæller TV2 Bornholm.

Indskriften på monumentet var søndag ændret fra "Evig berømmelse for de russiske helte, som ofrede livet i kampen mod tyske okkupanter" til "Evig berømmelse for de ukrainske helte, som ofrede livet i kampen mod russiske okkupanter".

Ændringerne var lavet med de ukrainske farver gul og blå.

Bornholms Politi undersøger omstændighederne og har på nuværende ikke yderligere til sagen, oplyser politiet i døgnrapporten mandag.

"Sejrsdagen"

Den russiske kirkegård i Allinge er et af de steder i Danmark, hvor den russiske "sejrsdag" markeres.

Mandag er det 77 år siden, at de sovjet-russiske soldater sejrede over soldaterne fra det daværende Nazityskland i 2. verdenskrig.

Obelisken hædrer de faldne sovjetrussere. I dagene omkring den 9. maj lægges der traditionelt en blomsterkrans ved en ceremoni med russiske repræsentanter.

Det er dog uvist, om der også kommer en markering i år.

Den russiske ambassade har ikke svaret på, hvorvidt ceremonien finder sted, skriver DR. Ambassaden har blot meddelt, at det er uafklaret.

Rusland invaderede Ukraine den 24. februar i år.

Siden er Rusland blevet stærkt kritiseret af det internationale samfund. En række sanktioner er desuden blevet indført mod Rusland som en konsekvens af krigen.