Blæksprutten går i sort - lukker til januar

Blæksprutten går i sort - lukker til januar
Onsdag var der hængt flag ud her ved Blæksprutten i Søndergade, Rønne. Det var for at markere 32 års-fødselsdagen, som man må formode blev værestedets sidste. Foto: Torben Østergaard Møller
NYHED | ABONNENT | 6. SEP 2023 • 11:17
NYHED | ABONNENT
6. SEP 2023 • 11:17

I dag, onsdag, markerer Værestedet Blæksprutten for psykisk syge og deres pårørende sin 32 års-fødselsdag, men samtidig står det klart med bortfaldet af det kommunale tilskud, at stedet lukker ned til januar.

"Opsigelse af driftsaftalen med Værestedet Blæksprutten".

Så lakonisk kan det udtrykkes, når lokalpolitikere i forbindelse med en budgetaftale oplister deres "Prioriteringsforslag for 2024-2027", hvor der for samtlige fire år er noteret et minus på 1.167.000 kroner for netop Værestedet Blæksprutten i Rønne.

De 1.167 millioner kroner er det fulde tilskudsbeløb, stedet har modtaget på årsbasis, og derfor er det næppe en overraskelse, at det får fatale konsekvenser for værestedet for psykisk syge og deres pårørende.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.