Anderledes 1. maj efter uro

NOTITS | 1. MAJ 2023 • 09:20
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
1. MAJ 2023 • 09:20

1. maj bliver uden folketingsmedlem Lea Wermelin (S) på talerstolen.

I dag markerer den bornholmske fagbevægelse og venstrefløj 1. maj ved Bornholms Efterskole i Rønne. Bag arrangementet står FH Bornholm, Enhedslisten, Socialdemokratiet og SF, som alle taler i dagens løb.

Årets markering af arbejdernes internationale kampdag skiller sig lidt ud fra tidligere udgaver. For det første trak Lizette Risgaard sig søndag som formand for FH – Fagbevægelsens Hovedorganisation, og for det andet er det første 1. maj siden regeringen med Socialdemokratiet i spidsen afskaffede store bededag. Derfor har FH Bornholm valgt at markere dagen uden deltagelse af folketingsmedlemmer.

Af den grund holder Lea Wermelin ikke Socialdemokratiets tale. Det gør i stedet Claus Larsen-Jensen, som er gruppeformand i kommunalbestyrelsen. Lea Wermelin har dog fortalte DR Bornholm, at hun alligevel deltager i arrangementet. De øvrige talere er formand Joan Prahl Parente fra FH Bornholm, gruppeformand Morten Riis fra Enhedslisten og formand Andreas Grosbøll fra SF Bornholm.

Arrangementet begynder på Store Torv i Rønne klokken 13.30. Derfra går man i optog mod Bornholms Efterskole. Det hele slutter klokken 17.