Affaldsøer stemt videre

Affaldsøer stemt videre
Sådan ser et bud på en affaldsø ud. Arkivfoto
NYHED | ABONNENT | 1. MAR 2023 • 19:36
NYHED | ABONNENT
1. MAR 2023 • 19:36

Anbefalingen til en ny affaldsordning blev i natur-, miljø- og planudvalget af et flertal onsdag sendt videre til behandling i økonomi- og klimaudvalget.

I grove træk minder anbefalingen om den ordning, der var planlagt, inden kontrakten blev ophævet med vognmandsfirmaet, HCS, i december.

René Danielsson (DF) stemte som den eneste imod, og så var der ifølge selvsamme Danielsson noget afventning på dele af indstillingen fra andre udvalgsmedlemmer, uden han kunne komme ind på hvad.

Anbefalingen består af 10 punkter, hvor det blandt andet indstilles, at "Den nye affaldsordning skal bestå af tre beholdere til dem, der kan have egne beholdere (i alt 12 fraktioner (affaldstyper), miljø’er til dem, der ikke kan have egne beholdere (11 fraktioner), samt miljø’er til sommerhusområder og sommerhusaftaleområder (11 fraktioner)"

Det betyder derfor, at et flertal i udvalget bakker op om administrationens forslag om at arbejde videre med de omtalte affaldsøer. Derudover har man nikket til, at prisen skal vægte 50 procent i udbuddet, hvilket det også gjorde, da HCS vandt opgaven i 2021.

Ifølge sagsfremstillingen skal den nye indsamlingsordning starte senest den 1. januar 2025 for alle. Det vil sige, at ingen borgere skal være på den gamle (nuværende) ordning efter 1. januar 2025.