Anbefaling til politikere: 'Drop affaldsøer'

NOTITS | 1. MAR 2023 • 08:06
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS
1. MAR 2023 • 08:06

Politikerne skal tage stilling til, om en ny affaldsordning skal indeholde affaldsøer. Det skal den ikke, mener Bornholms Ældreråd.


Tonedøvt. Det ord bruger formand Erik A. Larsen fra Bornholms Ældreråd til at beskrive det faktum, at regionskommunen ser ud til at holde fast i ideen om affaldsøer for de borgere, som ikke kan have egne affaldsbeholdere. Kommunen arbejder med en ny affaldsordning, efter den opsagde kontrakten med HCS, og politikerne bliver præsenteret for en model, der indeholder de omdiskuterede affaldsøer.

Affaldsøerne er for de borgere, som på grund af deres adgangsvej eller lignende ikke kan have tre beholdere derhjemme, fremgår det af den sagsbeskrivelse, politikerne skal tage stilling til. At kommunen lægger op til at gøre affaldsøer til en del af en ny affaldsordning, bliver modtaget med hovedrysten i ældrerådet, som har en klar opfordring til dem, der bestemmer: Drop affaldsøer i det nye udbud.

– Man skulle ikke tro, at den kommunale administration har fulgt med i debatten vedrørende affaldsøer for ældre og svage borgere, der skal gå op til 300 meter til en affaldsø i al slags vejr. Nu er muligheden der for at ændre denne beslutning i det nye udbud. Hvorfor så tonedøvt køre videre med affaldsøer, som borgerne ikke ønsker? Dette er i den grad manglende respekt for borgernes meninger og indflydelse, siger formand Erik A. Larsen i en pressemeddelelse.

Den politiske behandling af den nye affaldsordning begynder i natur-, miljø- og planudvalget i denne uge og fortsætter i økonomi- og klimaudvalget, inden kommunalbestyrelsen træffer beslutningen om, hvilken ordning kommunen skal sende i udbud, og om den skal indeholde det, kommunen kalder miljø'er.