Tilflytter valgt til DN's hovedbestyrelse

Tilflytter valgt til DN's hovedbestyrelse
Christian Prip flyttede til Bornholm for seks år siden. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NOTITS | 28. APR 2024 • 17:52
Jesper Gynther
Journalist
NOTITS
28. APR 2024 • 17:52

Christian Prip er i forvejen næstformand i den bornholmske lokalafdeling af Danmarks Naturfredningsforening.

Christian Prip blev søndag valgt som nyt medlem af DN's hovedbestyrelse i forbindelse med organisationens repræsentantskabsmøde i Vingsted.

Der var to pladser på valg, og fem stillede op, men Christian Prip fik altså held med at overbevise forsamlingen om, at han skulle have en af pladserne.

– Jeg håber, at mit valg vil gavne DN Bornholm med den tættere tilknytning, jeg nu får til det centrale DN, fortæller Christian Prip.

I sit valgoplæg nævnte han blandt andet, hvad han har beskæftiget sig med i sin tid som næstformand i den bornholmske lokalafdeling.

– Lokalt har jeg gennemgået en stejl læringskurve som aktiv i DN Bornholm med mange spændende sager og stor eksponering i lokale medier. Som turistø har vi den klassiske afvejning mellem benyttelse og beskyttelse tæt inde på livet, og som kommende energiø med kæmpe mølleparker i havet ud for os på vej kombineret med store landanlæg, er der hele tiden vigtige spørgsmål at skulle forholde sig til og udtale sig om, fortalte han.

Christian Prip flyttede til Bornholm i 2018 og er formand for den lokale aktionsgruppe, (LAG) Bornholm, der deler EU-landdistrikstmidler ud til lokale projekter til blandt andet grøn omstilling.

Han er seniorforsker i international miljøpolitik og miljøret siden 2013 ved Fridtjof Nansens Institut, Oslo, med særlig fokus på biodiversitet og hav.

Før det havde han tæt på 30 års ansættelse i Miljøministeriet i flere forskellige funktioner både i styrelser og departement og med både ”natur” og ”miljø”. I den sidste periode mest på den internationale bane.

Han blev Cand. Jur i 1983.