Kendt arkitektfirma understøtter Folkemødets nye område

Kendt arkitektfirma understøtter Folkemødets nye område
I år kan man gå i det grønne og høre om at bygge grønt. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | 12. MAJ 2024 • 15:30
NYHED
12. MAJ 2024 • 15:30

Blandt andre Stark, Henning Larsen Arkitekter og DI Byggeri står bag etableringen af "Byggepladsen", som skal rumme debatten om bæredygtigt byggeri på det tilstundende Folkemøde i Allinge.

Folkemødet får et dynamisk område til debat om bæredygtigt byggeri, fortæller bygtek.dk.

Det bliver kaldt for Byggepladsen, der beskrives som et nyt dynamisk område, som allerede vil blive etableret på årets udgave af Folkemødet den 13.-15. juni, hvor pladsen skal være det nye centrum for innovation, bæredygtighed og udveksling af visioner inden for bygge- og anlægssektoren

Stark, Henning Larsen Arkitekter og DI Byggeri står bag etableringen af området og har ydermere samlet 31 partnerorganisationer fra bygge- og anlægssektorens værdikæde.

Byggepladsen vil danne ramme om en lang række aktiviteter, udstillinger, debatter, receptioner og workshops. På fire arkitekttegnede scener samles den demokratiske samtale inden for hele bygge- og anlægssektorens værdikæde, og på området vil publikum fremover kunne lytte til og engagere sig i alt fra grøn omstilling og vejen mod mere bæredygtighed, diversitet og mangfoldighed til uddannelse og fremtidens medarbejdere, byggematerialer og meget mere, skriver bygtek.dk – og oplyser videre, at Byggepladsen er designet til at samle og inspirere en bred vifte af besøgende, uanset om de er professionelle inden for byggebranchen, politikere, unge eller blot har interesse i fremtidens bygge- og anlægssektor.

– Med initiativet viser bygge- og anlægssektoren, at de vil være et samlingspunkt for dem, der vil bygge en grønnere og mere mangfoldig verden. Det er lige i Folkemødets ånd, og vi håber, at eksemplet vil være med til at trække endnu flere nysgerrige gæster og arrangører til Danmarks største demokratifestival, siger direktør for Folkemødet, Peter Christiansen, blandt andet til bygtek.dk, som bringer "aktuelle nyheder om byggebranchen".

Byggepladsens sceneområde, som består af fire pavilloner og skal huse forskellige begivenheder, er udformet af Henning Larsen Arkitekter, idet hovedgrebet er inspireret af Bornholms karakteristiske pejlemærker såsom Utzons vandtårn, røgerierne, Dueodde Fyr, og øens sømærker. Sceneområdet bygges op i strukturer og materialer fra stilladssystemer på kanten af klipperne med udsigt over Østersøen, oplyses det videre.