Legender returnerer til Bornholm

Legender returnerer til Bornholm
Gerry O'Connor (irish tenor banjo, violin), Seán Cannon (vokal, guitar, mandola), Shay Kavanagh (vokal, guitar), og Paul Watchorn (vokal, fem strengs banjo). Pr-foto
NOTITS | 12. MAJ 2024 • 18:50
NOTITS
12. MAJ 2024 • 18:50

The Dublin Legends giver i efteråret igen koncert i Musikhuzet.

Da The Dublin Legends gav koncert i Musikhuzet for snart to år siden, var det er første gang, bandet som det ser ud nu – og som det så ud tidligere i form af The Dubliners – spillede på Bornholm. Det var en stor succes, og i Musikhuzet er vi glade for at kunne præsentere legenderne igen den 30. oktober i år.

Det fortæller Torben Severinsen fra spillestedet i en mail til Tidende, som videre blandt andet oplyser, at gruppen jo har stået for ikke så få velkendte sange og klassikere: "Whiskey in The Jar", "Dirty Old Town", "The Wild Rover", "Seven Drunken Nights", "The Rare Auld Times", "Finnegan's Wake", "Molly Malone", "The Monto", "Hand Me Down Me Bible", "The Irish Rover", "Black Velvet Band" og mange, mange flere.

Til oktober bliver det altså igen muligt at møde legenderne i irsk folkemusik Sean Cannon, Shay Kavanagh, Paul Watchorn og Gerry O'Connor, når de under navnet The Dublin Legends viderefører arven efter The Dubliners, der stoppede som band, da "Banjo" Barney McKenna desværre døde.

Sean Cannon har været medlemmer af The Dubliners i tæt på 30 år, mens Paul og Shay er nyere medlemmer. Gerry O'Connor har spillet med de berømte Four Men and A Dog, og han har i øvrigt spillet med alt og alle fra Sharon Shannon til Shane MacGowan (The Pogues). Talrige sessions og albumindspilninger med Barney McKenna er det også blevet til, så det var ganske naturligt, at han trådte til efter Barneys død og medvirkede til at gennemføre den igangværende turné med The Dubliners, noterer Torben Severinsen.

I 2012 fejrede The Dubliners 50 års jubilæum i musikkens tjeneste og modtog en Lifetime Achievement Award fra BBC Radio 2 Folk Awards. Den blev fulgt op af en fuldstændig udsolgt turné i Storbritannien, fortæller han videre.

The Dubliners blev grundlagt af Ronnie Drew, Luke Kelly, Ciaran Bourke, Barney McKenna og John Sheahan i 1962.