Stig var en fremragende håndværker

Stig var en fremragende håndværker
Stig Gilling i aktion ved Pinsemorgenarrangement. Privatfoto
MINDEORD | ABONNENT | 7. JUN 2023 • 06:55
Nanna Krogh
Journalist
MINDEORD | ABONNENT
7. JUN 2023 • 06:55

Tilknytningen til Bornholm blev bevaret, og øen blev besøgt flere gange om året.

Teddy Schønberg, Bramdrupdam, har sendt følgende mindeord i anledning af Stig Gllings død.

Den 2. april blev dagen, hvor et særdeles aktivt liv sluttede for Stig Gilling.

Det var bestemt ikke med hans gode vilje, da han havde masser af energi og appetit på livet.

Efter en rejse, hvor han og Aase tog til Berlin i slutningen af november 2022, opdagede Stig, da han ville veje sin kære hund for at se om den trivedes, som den skulle., at han selv havde tabt sig fem kilo.

Herefter gik det stærkt, og 3,5 måned efter sluttede hans aktive liv.

Stig og Aase kunne i sommeren 2022 fejre guldbryllup. De fejrede kærligheden med deres to børn – Rikke og Jeppe, svigerbørn og otte børnebørn og en masse venner og deres familie på Trapholt.

Stig var et meget engageret menneske. Han var medlem af en diskussionsklub, i klubben Janssons fristelser, havde torsdagsmøder, gik til ridning med et barnebarn hver onsdag, til badminton om mandagen, og så blev hunden luftet hver dag.

I over 30 år var Stig aktiv i Lions Bramdrupdam, hvor han stort set har haft alle ledende poster indenfor bestyrelsesarbejdet. Han har op til flere gange beklædt præsidentembedet i Lions Bramdrupdam – sidst i perioden under covid-19-epidemien. Han var indtil sin død pastpræsident. Han var også meget engageret i samarbejdet med Lions Kolding, hvor han sad i samarbejdsudvalget i mange år. Han var ligesom i alt, hvad han foretog sig, meget aktiv. Så sent som i foråret 2022 fik han arrangeret et nyt tiltag i Lions Bramdrupdam, det var salg af gødning til private. De kunne bestille til levering hjemme hos dem selv. Stigs positive og sociale aftryk i Lions Bramdrupdam vil blive savnet.

Familie og venner fyldte meget i Stigs hverdag og var vigtige for ham. Stig elskede rejserne med sine børnebørn, med Aase og med venner. Gode teaterforestillinger og koncerter var krydderier til den travle hverdag. Stig var et positivt og rummeligt menneske, der favnede mange forskellige mennesker.

Stig Gilling kom til verden på Bornholm. Som 20-årig rykkede han teltpælene op og flyttede til København- og i 1987 gik det videre til Kolding.

Det har altid været for at få nye udfordringer med det gode håndværk. Stig var selv en fremragende håndværker, og det lå ham altid på sinde at videregive sin viden til yngre generationer. Tilknytningen til Bornholm fortsatte i alle årene, og øen blev besøgt flere gange om året. Æret være Stigs minde.